Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέα απάτη: Γυναίκα “αστυνομικός” απέσπασε 15.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα απάτη: Γυναίκα “αστυνομικός” απέσπασε 15.000 ευρώ

Του Πέτρου Καρσιώτη Στο ίδιο «έργο» θεατές… Μέλη σπείρας, που ειδικεύεται στην εξαπάτηση ανύποπτων πολιτών, επικαλούμενα πρόκληση ανύπαρκτων τροχαίων δυστυχημάτων από συγγενικά τους πρόσωπα για να αποσπάσουν χρήματα, έδρασαν  πάλι. Στην Πάτρα, άγνωστη γυναίκα, μέλος σπείρας, εμφανίστηκε τηλεφωνικά σε ανύποπτη, αλλά και έντρομη γυναίκα και την έπεισε μέσα σε λίγα λεπτά ότι η κόρη της, είχε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο ίδιο «έργο» θεατές…

Μέλη σπείρας, που ειδικεύεται στην εξαπάτηση ανύποπτων πολιτών, επικαλούμενα πρόκληση ανύπαρκτων τροχαίων δυστυχημάτων από συγγενικά τους πρόσωπα για να αποσπάσουν χρήματα, έδρασαν  πάλι.

Στην Πάτρα, άγνωστη γυναίκα, μέλος σπείρας, εμφανίστηκε τηλεφωνικά σε ανύποπτη, αλλά και έντρομη γυναίκα και την έπεισε μέσα σε λίγα λεπτά ότι η κόρη της, είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και δήθεν την κρατούσαν στο Τμήμα.

Άλλη γυναίκα του κυκλώματος προσποιείτο την κόρη

Η προσποιούμενη την αστυνομικό, ενώ από το βάθος το θύμα άκουγε σπαρακτική φωνή, που παρίστανε την κόρη της να κραυγάζει «δώσε, μάνα τα λεφτά», ενημέρωσε την έντρομη μητέρα ότι αν πλήρωνε ένα ποσό, η δήθεν υπαίτια οδηγός θα επέστρεφε σπίτι της!

Συγκέντρωσε τις οικονομίες μιας ζωής

Η γυναίκα συγκέντρωσε εκτός εαυτού 15.000 ευρώ, οικονομίες μιας ζωής που είχε στο σπίτι, τα τοποθέτησε σε μια τσάντα και όπως της είπε η «αστυνομικός», την κρέμασε στο χερούλι της εξώπορτας.

Δεν είδε ποιος πήρε την τσάντα από την εξώπορτα

Ούτε είδε ποιος πήρε την τσάντα από την εξώπορτα, ενώ λίγη ώρα μετά, όταν ανέκτησε την ψυχραιμία της, επικοινώνησε με την κόρη της, η οποία δήλωσε παντελή άγνοια για όσα της είχε πει η δήθεν αστυνομικός!

Δικογραφία κατ’ αγνώστων

Η καταγγελία έγινε στην Ασφάλεια της Πάτρας και ήδη σχηματίστηκε δικογραφία κατ αγνώστων με την ελπίδα ότι αργά η γρήγορα, η «αστυνομικός» και οι συνεργοί της θα συλληφθούν

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθησαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα  δυο άλλα μέλη  εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν απάτες σε βάρος πολιτών της Πάτρας, με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

Απαιτούσαν να πετάνε τα λεφτά από τα μπαλκόνια

Τότε  κατά την παραλαβή των χρημάτων οι δράστες  απαιτούσαν από τους παθόντες να τοποθετήσουν τα χρήματα σε νάιλον σακούλες και να τους τα πετάξουν από το μπαλκόνι.

Πάνω από 50.000 ευρώ τότε η λεία τους

Από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν προέκυψε ότι τέσσερα με πέντε θύματα είχαν… πετάξει από τα μπαλκόνια τους, τσάντες με συνολικό ποσό 53.300 ευρώ!

Τώρα, οι δράστες της απάτης, άλλαξαν τακτική, ζητώντας τα χρήματα πάνω στο χερούλι της εξώπορτας…

Σάρωναν εξοχικά και αποθήκες- Πώς μετέφεραν τα κλοπιμαία!

Έταζε δουλειές σε πρεσβείες και πλούτιζε

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις