Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Νέα έρευνα: Ο καφές «δίνει» ζωή
ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα: Ο καφές «δίνει» ζωή

Νέα έρευνα δείχνει πως ο καφές, το αγαπημένο ρόφημα πολλών, έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας αμερικανικής μελέτης, ακόμη κι αυτοί που πίνουν λίγο μόνο καφέ καθημερινά ή και όσοι επιλέγουν τον ντεκαφεϊνέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να χάσουν πρόωρα τη ζωής τους. «Παρατηρήσαμε μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και […]

Νέα έρευνα δείχνει πως ο καφές, το αγαπημένο ρόφημα πολλών, έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας αμερικανικής μελέτης, ακόμη κι αυτοί που πίνουν λίγο μόνο καφέ καθημερινά ή και όσοι επιλέγουν τον ντεκαφεϊνέ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να χάσουν πρόωρα τη ζωής τους.

«Παρατηρήσαμε μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και της θνησιμότητας, ακόμη και μεταξύ αυτών που πίνουν μόνο ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα ή αυτών που πίνουν οκτώ ή και περισσότερα φλιτζάνια και ασχέτως αν ο καφές είναι φίλτρου, στιγμιαίος ή ντεκαφεϊνέ» αναφέρει στο TIME η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Πώς η πολλή δουλειά προκαλεί διαβήτη

Πάντως, το «πλεονέκτημα μακροζωίας» παρατηρήθηκε και για όσους πίνουν ντεκαφεϊνέ, οι ερευνητές εκτιμούν πως η καφεΐνη δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως τα νέα ευρήματα.

«Θα χρειαστούν και άλλες μελέτες προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τους πιθανούς βιολογικούς μηχανισμούς που αποσαφηνίζουν τη σχέση του καφέ με τις διάφορες επιδράσεις στην υγεία» επισημαίνει η Λόφτφιλντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις