Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Μπέρδεμα» με το ΦΠΑ στα νησιά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μπέρδεμα» με το ΦΠΑ στα νησιά

Στο αν υπήρξε συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναφέρεται το δημοσίευμα της Die Welt και αποκαλύπτει το παρασκήνιο που αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα. Στο ρεπορτάζ, που αναμεταδίδει η Deutsche Welle με τίτλο «Ντιλ Μέρκελ-Τσίπρα για τον ΦΠΑ;», επισημαίνεται ότι «εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι […]

Στο αν υπήρξε συμφωνία Τσίπρα – Μέρκελ για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναφέρεται το δημοσίευμα της Die Welt και αποκαλύπτει το παρασκήνιο που αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα.

Στο ρεπορτάζ, που αναμεταδίδει η Deutsche Welle με τίτλο «Ντιλ Μέρκελ-Τσίπρα για τον ΦΠΑ;», επισημαίνεται ότι «εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα να καθιερώσει ενιαίο ΦΠΑ σε ολόκληρη τη χώρα και να άρει το ειδικό καθεστώς του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ που ισχύει μόνο για πέντε νησιά του Αιγαίου (Μυτιλήνη, Λέρος, Κως, Σάμος και Χίος).

Ο Σεντένο «βάζει» τέλος στην κοροϊδία με τις συντάξεις

Όπως παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Έχουν σχέση τα τεχνάσματα Τσίπρα στον ΦΠΑ με τη προσφυγική συμφωνία Μέρκελ στην ΕΕ;», η ελληνική κυβέρνηση «αναβάλλει συνεχώς την καθιέρωση του ενιαίου ΦΠΑ. Από κάποιους γίνεται λόγος για πελατειακές σχέσεις και ότι τα εν λόγω νησιά που ανησυχούν για τους τζίρους τους διαθέτουν ισχυρούς εκπροσώπους στην Αθήνα».

Απαλλαγή – έκπτωση ΕΝΦΙΑ: Αυστηρές οι προϋποθέσεις εξαίρεσης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τσίπρας είπε και η Μέρκελ άκουσε, αλλά δεν συμφώνησε:  «Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τα σχέδια για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην καγκελάριο και έμεινε με την εντύπωση ότι η Άνγκελα Μέρκελ τα αποδέχθηκε. Η Γερμανίδα καγκελάριος, ωστόσο, θεωρεί ότι απλά άκουσε και δεν συμφώνησε», ισχυρίζονται διαπραγματευτικοί κύκλοι της ΕΕ.

Επίδομα παιδιού 2018: Πόσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί

Στους εκπροσώπους της Ελλάδας ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τη Γερμανία ή την καγκελάριο στο εν λόγω ζήτημα και έτσι «η Αθήνα αναγκάστηκε να συμφωνήσει ότι το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των νησιών αναιρείται στις αρχές του 2019» αναφέρει το δημοσίευμα και η είδηση πέφτει σαν «βόμβα» στην ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις