Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μορφή επιδημίας παίρνει η απάτη με τα αναδρομικά – Νέα κρούσματα με θύματα ηλικιωμένους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μορφή επιδημίας παίρνει η απάτη με τα αναδρομικά – Νέα κρούσματα με θύματα ηλικιωμένους

Του Πέτρου Καρσιώτη H Alphafreepress, το είχε επισημάνει εδώ και δύο μήνες σε εκτενές ρεπορτάζ. Ότι, δηλαδή, η επιστροφή… αναδρομικών, από διάφορους φορείς, που τόσοι πολίτες περιμένουν και ελπίζουν, έχει εξελιχθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε νέο “πεδίο” εξαπάτησης, από επινοητικά άτομα, που προσαρμόζουν τις απάτες στην εκάστοτε οικονομική επικαιρότητα. Θύμα μια 84χρονη γυναίκα Αυτή […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

H Alphafreepress, το είχε επισημάνει εδώ και δύο μήνες σε εκτενές ρεπορτάζ.

Ότι, δηλαδή, η επιστροφή… αναδρομικών, από διάφορους φορείς, που τόσοι πολίτες περιμένουν και ελπίζουν, έχει εξελιχθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε νέο “πεδίο” εξαπάτησης, από επινοητικά άτομα, που προσαρμόζουν τις απάτες στην εκάστοτε οικονομική επικαιρότητα.

Θύμα μια 84χρονη γυναίκα

Αυτή τη φορά θύμα έπεσε μια 84χρονη γυναίκα στα Αϊβαλιώτικα του Βόλου, όταν έδωσε βάση στα όσα της έλεγε άγνωστος, ο οποίος της είχε συστηθεί φίλος και… απεσταλμένος του γιου της.

Από τη σύνταξη του αποβιώσαντος

Την έπεισε ότι η οικογένεια δικαιούνταν να εισπράξει αναδρομικά ποσά, που δήθεν είχαν παρακρατηθεί από τη σύνταξη του αποβιώσαντος συζύγου της.

Και η βασική λεπτομέρεια.

Η περίφημη αγορά των… παραβόλων

Έπρεπε, λέει, πρώτα να καταβάλει χρήματα για την αγορά των… παραβόλων και στη συνέχεια θα άρχιζε η… ροή των αναδρομικών!

Τα οποία, κατά τις υποσχέσεις του αγνώστου, ηλικίας περίπου 50 χρόνων, έφθαναν στο σεβαστό ποσό των 7.500 ευρώ.

Του έδωσε 700 ευρώ

Η γυναίκα, την οποία ο άγνωστος είχε εντοπίσει να περιμένει στη στάση του λεωφορείου και… προσφέρθηκε να τη μεταφέρει ο ίδιος στο σπίτι της, του έδωσε όλες της τις οικονομίες, που ήταν 700 ευρώ.

Τον είδε να τρέχει και να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο όπου τον περίμενε βέβαια ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Όταν μίλησε με τον γιο της…

Όταν λίγο αργότερα, μίλησε με τον γιο της και έμαθε ότι κανέναν δεν είχε στείλει για τα αναδρομικά, αντελήφθη ότι είχε πέσει θύμα απάτης και το γεγονός αναφέρθηκε στην Αστυνομία.

Το ίδιο και στα Ιωάννινα

Τα προηγούμενα κρούσματα πανομοιότυπων απατών είχαν καταγραφεί και καταγγελθεί στα Ιωάννινα.

Πάντα με το πρόσχημα της υποτιθέμενης επιστροφής αναδρομικών στο γιο  της, από ασφαλιστική εταιρία, έπεσε θύμα απάτης, μια 76χρονη γυναίκα.

Την εντόπισαν να περπατά στον δρόμο

Δύο οι δράστες, ηλικίας 34 και 35 χρόνων, κατά των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, προσέγγισαν με αυτοκίνητο τη γυναίκα, την οποία είδαν να περπατά στο πεζοδρόμιο, μεταφέροντας τα ψώνια της.

Επιστροφές από ασφαλιστική 

Της είπαν ότι την έψαχναν στο σπίτι και δεν την έβρισκαν!

Ο γιος της, δήθεν, δικαιούνταν επιστροφή αναδρομικών από την ασφαλιστική εταιρία της οποίας ήταν οι ίδιοι… υπάλληλοι.

Έταζαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Και μάλιστα πολύ μεγάλου ποσού, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Δεν άργησε να τους δώσει 7.000 ευρώ

Η 76χρονη γυναίκα “ζαλισμένη” στο άκουσμα του ποσού των αναδρομικών (!), δεν άργησε να τους καταβάλει ποσό ύψους 7.000 ευρώ, δήθεν ως εγγύηση, αλλά και για τα δήθεν έξοδα του φακέλου.

Αναγνώρισε τους… υπαλλήλους σε φωτογραφίες σεσημασμένων

Εκεί η 76χρονη αναγνώρισε σε φωτογραφίες υπόπτων σεσημασμένων για παρόμοια αδικήματα, τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 34 χρόνων, κατά των οποίων σχηματίστηκε η δικογραφία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις