Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μια «αρχαία» συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μια «αρχαία» συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει μια ιδιαίτερη συναυλία στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο». Δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες συμπράττουν με το κοινό για να διαβάσουν μαζί του και να ερμηνεύσουν με τη συνοδεία αρχαίας λύρας μέρη από το έργο «Μεταμορφώσεις» του Οβιδίου. Διαβάστε ακόμα: My […]

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει μια ιδιαίτερη συναυλία στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο».

Δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες συμπράττουν με το κοινό για να διαβάσουν μαζί του και να ερμηνεύσουν με τη συνοδεία αρχαίας λύρας μέρη από το έργο «Μεταμορφώσεις» του Οβιδίου.

Διαβάστε ακόμα:

My Sharona: Η γυναίκα πίσω από την ανεπανάληπτη επιτυχία των Knack

Η Μπετίνα Τζόι ντε Γκούζμαν (Bettina Joy De Guzman), πολύπλευρη μουσικός και ιστορικός, που αναβιώνει την αρχαία Λατινική και Ελληνική Μουσική και συνθέτει με ανακατασκευασμένα ιστορικά όργανα χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς ρυθμούς και ερμηνείες, θα παίξει αρχαία φόρμιγγα και θα τραγουδήσει αξιοποιώντας το λατινικό κείμενο.

Πλάι της, ο Δρ Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης και βραβευμένος μελετητής της αρχαίας ελληνικής μουσικής, που πρόσφατα έγραψε και παρουσίασε στην Ελλάδα και την Ευρώπη το πρώτο σολιστικό έργο για αρχαία λύρα και συμφωνική ορχήστρα, θα συνοδεύσει μουσικά το κοινό στην ανάγνωση αποσπασμάτων από το κείμενο του Οβιδίου (μετάφραση Ανδρέας Ν. Μιχαλόπουλος και Χαρίλαος Ν. Μιχαλόπουλος).

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγει το αρχαίο θέατρο της Απτέρας στα Χανιά

Θα διαβαστούν επίσης ποιήματα του Αντώνη Μακρυδημήτρη από το βιβλίο ΟΒΙΔΙΑΝΑ, εμπνευσμένα από τον σπουδαίο Ρωμαίο ποιητή και το έργο του, προσφέροντας μια σύγχρονη διάσταση στους τρόπους που μπορούν να προσεγγιστούν και να αναπλαστούν οι αρχαίοι μύθοι.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα Τηλ: 213214 4856/-4858
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις