Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα ανάπηρου παιδιού το πρώτο θύμα κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα ανάπηρου παιδιού το πρώτο θύμα κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας

Μια ιδέα για όσα θα συμβούν στη χώρα όταν απελευθερωθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, παίρνουμε από την αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού, 64 τ.μ., στην οποία προχώρησε ο ΕΦΚΑ. Θύμα μια 62χρονη γυναίκα, μητέρα ενός ανάπηρου παιδιού, που έχει χρέη στο ΙΚΑ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ΕΦΚΑ προχώρησε  στην κατάσχεση της […]

Μια ιδέα για όσα θα συμβούν στη χώρα όταν απελευθερωθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας και ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, παίρνουμε από την αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού, 64 τ.μ., στην οποία προχώρησε ο ΕΦΚΑ. Θύμα μια 62χρονη γυναίκα, μητέρα ενός ανάπηρου παιδιού, που έχει χρέη στο ΙΚΑ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ΕΦΚΑ προχώρησε  στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας, ένα δυαράκι 64 τ.μ. σε μία λαϊκή περιοχή, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, αξίας μόλις 34.000 ευρώ.

Η  62χρονη, που εργαζόταν από την ηλικία των 12 ετών, κατάφερε να δημιουργήσει μια ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα μια οικοτεχνία στον κλάδο της ένδυσης. Ωστόσο κατά την πρώτη κρίση των τελών της δεκαετίας του ’90 δημιούργησε οφειλές στο ΙΚΑ. Το 2007-2008, τα πράγματα για την άτυχη γυναίκα έγιναν πολύ χειρότερα, όμως η ίδια έδινε όσα μπορούσε, για να μην δείξει αδιαφορία για τα χρέη της που αφορούσαν εισφορές για εργαζομένους της και κάνει την κατάσταση δυσκολότερη.

Οι τελευταίες όμως 32.000 ευρώ από τις οφειλές της, οι οποίες με τις προσαυξήσεις ανήλθαν σε 63.898 ευρώ ήταν αδύνατο για την 62χρονη που μεγαλώνει μόνη της το παιδί να αποπληρωθούν.

Σήμερα προσπαθεί καθημερινά να κρατήσει όρθια την επιχείρησή της διότι, έχοντας οφειλές στο πρώην ΤΕΒΕ, δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί. Κάπως έτσι, τον Οκτώβριο του 2017 κατασχέθηκε η πρώτη κατοικία της, που απέκτησε με δάνειο, αποτελεί την κύρια κατοικία και το εξυπηρετεί με ρύθμιση, ενώ το ίδιο κάνει και με τα χρέη στην Εφορία, μια που είναι ενταγμένη στις 100 δόσεις.

Από την πλευρά του ο ΕΦΚΑ επιβεβαιώνει ότι έχει προχωρήσει στην κατάσχεση, τόνισε όμως ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμό. Ο ΕΦΚΑ προχώρησε σε αυτή την ενέργεια όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις για να μην χάσει ο Οργανισμός τα οφειλόμενα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις