Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Με… παρελθόν ο ένας εκ των δραπετών – Σκληρός ληστής
ΕΛΛΑΔΑ

Με… παρελθόν ο ένας εκ των δραπετών – Σκληρός ληστής

Του Πέτρου Καρσιώτη Με… παρελθόν στις αποδράσεις, σκληρός ποινικός, διαρρήκτης και ληστής, που μαζί με τους συνεργούς του εισέβαλε σε σπίτια, χτυπούσε και έδενε με σεντόνια ανδρόγυνα για να τα ληστέψει, είναι ο δεύτερος δραπέτης, τον οποίο αναζητούσε η Αστυνομία στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα! Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Alphafreepress, δεν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με… παρελθόν στις αποδράσεις, σκληρός ποινικός, διαρρήκτης και ληστής, που μαζί με τους συνεργούς του εισέβαλε σε σπίτια, χτυπούσε και έδενε με σεντόνια ανδρόγυνα για να τα ληστέψει, είναι ο δεύτερος δραπέτης, τον οποίο αναζητούσε η Αστυνομία στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Alphafreepress, δεν πρόκειται για τον Αλβανό κακοποιό, που δολοφόνησε στις 12 Μαρτίου 2015 53χρονο ιδιοκτήτη αποθήκης ψιλικών στην Ελευσίνα και προκάλεσε το θάνατο ηλικιωμένης μετά από ληστεία στον Ασπρόπυργο.

Αυτός που φέρεται στα δημοσιεύματα ότι απέδρασε, έχει συλληφθεί αμέσως

Ο κακοποιός αυτός με τις δύο δολοφονίες ήταν ένας από τους δύο που συνελήφθησαν αμέσως μετά από την κινηματογραφική απόδραση στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της μεταγωγής έντεκα συνολικά κρατουμένων.

Αυτός που πράγματι διέφυγε είναι ένας 29χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει… πλούσια δράση.

Δράση σε 8 νομούς της χώρας

Δραστηριοποιούνταν σε οκτώ νομούς της χώρας σε ληστείες και διαρρήξεις, καθώς έχει αποδράσει στο παρελθόν από το Τμήμα της Κορίνθου και επιχείρησε να αποδράσει και από τις φυλακές της Κέρκυρας, τον Δεκαπενταύγουστο του 2015!!!

Έπεσε με κλεμμένο αυτοκίνητο πάνω σε μπλόκο αστυνομικών

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία, που φέρνει στο φως η Alphafreepress, ο κακοποιός αυτός, αρχηγικό μέλος συμμορίας ποινικών, δεν έχει διστάσει πριν από χρόνια να πέσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε… μπλόκο αστυνομικών που είχε στηθεί γι’ αυτόν και τη συμμορία του στο Άργος!

Στα 26 του χρόνια, συνελήφθη στην Κόρινθο για διαρρήξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Λήξη συναγερμού: Συνελήφθησαν οι δύο επικίνδυνοι δραπέτες

Απέδρασε από το τμήμα της Κορίνθου

Όμως, μαζί με άλλους δύο συγκρατούμενούς του, με τους οποίους τυχαία είχε βρεθεί εκεί, κατάφερε να παραβιάσει την πίσω πόρτα των κρατητηρίων και να βρεθεί στην ελευθερία.

Ήταν αρχές του 2015.

Σε χρόνο – ρεκόρ έστησε συμμορία ληστών

Όταν απέδρασε, στοιχείο που θα έπρεπε να είχε τονιστεί στους αστυνομικούς που ανέλαβαν τώρα τη μεταγωγή του, σε χρόνο-ρεκόρ, είχε στήσει μία από τις πιο… δραστήριες συμμορίες διαρρηκτών-ληστών, που έδρασαν στην Ελλάδα.

Από τη Βοιωτία και την Αργολίδα μέχρι την Αττική

Η συμμορία του δραπέτη είχε δράσει σε  Βοιωτία, Φωκίδα, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία και Αττική!

Οπλισμένοι με καλάσνικοφ

Οι τέσσερις κακοποιοί, οπλισμένοι και με καλάσνικοφ όπως είχε ανακοινώσει μετά τη σύλληψή του το Μάιο του ίδιου χρόνου η Αστυνομία, παρακολουθούσαν τα σπίτια που στόχευαν, έβλεπαν από την ώρα που τα φώτα έσβηναν πότε οι ένοικοι πάνε για ύπνο, και ανάλογα αποφάσιζαν τις εισβολές.

Έδεναν τα θύματα με σεντόνια

Σε κάποιες περιπτώσεις έβρισκαν τα θύματα μέσα στα σπίτια και τότε τα χτυπούσαν και τα έδεναν το ένα με το άλλο με σεντόνια!

Επίσημα ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε δύο ένοπλες ληστείες και πλήθος ληστρικών εισβολών αλλά και αρπαγές των αυτοκινήτων των θυμάτων!

Από τύχη σώθηκαν στο Άργος αστυνομικοί μπλόκου

Αφού από τύχη είχαν σωθεί αστυνομικοί μπλόκου στο Άργος, όταν έπεσε πάνω τους για να διαφύγουν δύο συνεργοί του, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λιβαδειάς Πρωτομαγιά του ίδιου χρόνου ενώ έπινε τον καφέ του σε ένα καφενείο στο Αιγάλεω.

Η απόπειρα απόδρασης στην Κέρκυρα με το τούνελ

Προφυλακίστηκε στις φυλακές της Κέρκυρας. Εκεί μαζί με άλλους βαρυποινίτες, πήρε μέρος στο κινηματογραφικό σχέδιο απόδρασης μέσα από τούνελ, το οποίο τελικά ματαίωσε ένας… σκύλος!

Έσκαβαν νύχτες με αυτοσχέδια εργαλεία

Ο 29χρονος, μαζί με άλλους έσκαβαν για πολλές νύχτες με αυτοσχέδια εργαλεία τούνελ και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου έφθαναν σε ένα σημείο που έβγαζε στο δρόμο έξω από την περίφραξη της φυλακής.

Χτυπούσαν όμως κάτω από τη γη και τους… άκουσε ένας σκύλος τον οποίο είχε βγάλει βόλτα το αφεντικό του.

Ο σκύλος σήμανε με το γάβγισμα συναγερμό

Το σκυλί άρχισε να γαυγίζει τόσο δυνατά που το άκουσαν οι φύλακες της φυλακής και ξεκίνησε κινητοποίηση με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η απόδραση, την οποία όμως πέτυχε στο πλοίο στον Πειραιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις