Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, είπαν “αντίο” στο Νίκο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα λουλούδι στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, είπαν “αντίο” στο Νίκο

Πόνος, οργή και ερωτηματικά συνέθεταν το κλίμα στον ιερό ναό Αναστάσεως στο κοιμητήριο Αργυρούπολης, όπου έγινε η κηδεία του 15χρονου μαθητή Νίκου Φιλίππου. Ο ανήλικος πέρασε ένα σχοινί στον λαιμό του, μετά από πίεση που δεχόταν από παιδιά της ηλικίας του. Συγγενείς, φίλοι και παιδιά ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον έφηβο που τον τελευταίο καιρό βίωνε το δικό […]

Πόνος, οργή και ερωτηματικά συνέθεταν το κλίμα στον ιερό ναό Αναστάσεως στο κοιμητήριο Αργυρούπολης, όπου έγινε η κηδεία του 15χρονου μαθητή Νίκου Φιλίππου.

Ο ανήλικος πέρασε ένα σχοινί στον λαιμό του, μετά από πίεση που δεχόταν από παιδιά της ηλικίας του.

Συγγενείς, φίλοι και παιδιά ήρθαν να αποχαιρετήσουν τον έφηβο που τον τελευταίο καιρό βίωνε το δικό του δράμα, που δυστυχώς δεν ήθελε να μοιραστεί με κανέναν.

Όλοι τους με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι, δακρυσμένοι, προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν πώς ένα νέο παιδί πήρε την τραγική αυτή απόφαση.

Από το παιχνίδι στην πισίνα, στον θάνατο – «Του είπα να φύγουμε», λέει φίλη του 15χρονου (vid)

Την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα, μην αντέχοντας άλλο αυτήν την κατάσταση έβαλε τέλος στη ζωή του, στο μπαλκόνι του σπιτιού πέρασε ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του και κρεμάστηκε.

Ο ίδιος ο 15χρονος έχει κατονομάσει τους φερόμενους ηθικούς αυτουργούς της ενέργειας του σε σημείωμα που έγραψε λίγο πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Συγκεκριμένα ο 15χρονος έχει αφήσει σημείωμα, όπου κάνει λόγο για bullying από συγκεκριμένους, τους οποίους κατονομάζει. Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως το παιδί αυτοκτόνησε λίγο αφότου είχε επιστρέψει στο σπίτι από ένα πάρτι.

Κείμενο «γροθιά στο στομάχι»: Αν έχεις τα αρχ@@α πες, χαίρεσαι που σκότωσες έναν 15χρονο;

Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του στα social media είχε γράψει: «Όποιος μιλάει άσχημα κατά την απουσία σου, φοβάται την παρουσία σου».

Ο μαθητής που τελείωσε την Α’ Λυκείου και είναι ο μικρότερος γιος ιδιοκτήτη εστιατορίου των νοτίων προαστίων βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του μετά από πάρτι στο οποίο είχε πάει και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σημείωμα που υπήρχε δίπλα στο άψυχο σώμα του παιδιού.

Ονόματα αλλοδαπών

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε πριν από την αυτοκτονία υπάρχουν αναφορές σε έξι αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, πρόκειται για μαθητές που δρούσαν στην Αργυρούπολη και ασκούσαν ψυχολογική και σωματική βία σε άλλα άτομα. Σύμφωνα με καταθέσεις συμμαθητών και φίλων του νεαρού, στο σχολείο κάποια άτομα κορόιδευαν τον 15χρονο και τον αποκαλούσαν «φυτό», επειδή ήταν άριστος μαθητής.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ψυχολογική πίεση που είχε δεχθεί το παιδί ώστε σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου εξέφραζε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές αναμένουν και την άρση του απορρήτου, προκειμένου να μάθουν με ποιους είχε συνομιλήσει ο νεαρός πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Πάντως, από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση, αφού οι σκέψεις και οι αναφορές δεν είναι εύκολο να στοιχειοθετήσουν κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις