Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μαφιόζικη επίθεση στον Πειραιά: Το “συμβόλαιο” και η δολοφονία στα Ν. Προάστια
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαφιόζικη επίθεση στον Πειραιά: Το “συμβόλαιο” και η δολοφονία στα Ν. Προάστια

Του Πέτρου Καρσιώτη O αμείλικτος πόλεμος, που έχει ξεσπάσει, μήνες τώρα,  στους κόλπους των ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι με απειλές, εκφοβισμούς και ξυλοδαρμούς νέμονται μέρος των εισπράξεων καταστημάτων, συνεχίστηκε χθες τη νύχτα, με το τελευταίο, για την ώρα ,αιματηρό επεισόδιο, να γράφεται με  σφαίρες από καλάσνικοφ στον Πειραιά. Κλήθηκε η ΕΛΑΣ για πυροβολισμούς Μισή ώρα μετά […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

O αμείλικτος πόλεμος, που έχει ξεσπάσει, μήνες τώρα,  στους κόλπους των ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι με απειλές, εκφοβισμούς και ξυλοδαρμούς νέμονται μέρος των εισπράξεων καταστημάτων, συνεχίστηκε χθες τη νύχτα, με το τελευταίο, για την ώρα ,αιματηρό επεισόδιο, να γράφεται με  σφαίρες από καλάσνικοφ στον Πειραιά.

Κλήθηκε η ΕΛΑΣ για πυροβολισμούς

Μισή ώρα μετά τις 9 χθες το βράδυ, η Αστυνομία κλήθηκε από πολίτες, για πυροβολισμούς,  στην Ακτή Κονδύλη 4, στον Πειραιά.

Γνώριμος της αστυνομίας για παλιότερες εμπλοκές

Όταν έφθασαν εκεί πρώτοι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, είδαν βαρύτατα τραυματισμένο από σφαίρες έναν «γνώριμο» της Αστυνομίας από συλλήψεις στο παρελθόν για εκβιάσεις καταστηματαρχών σε Χαϊδάρι, Γλυφάδα και άλλες περιοχές.

Διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί τρεις σφαίρες από άγνωστους δράστες που είχαν στήσει ενέδρα στο σημείο.

Μια από τις σφαίρες τον βρήκε στον μηρό

Μία από τις σφαίρες τον είχε βρει στο μηρό και μία άλλη στο χέρι. Οι αστυνομικοί αφού με μια ζώνη προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία, κάλεσαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Φωτιά σε λευκό βανάκι

Λίγο αργότερα και ενώ είχαν αρχίσει οι έρευνες στη γύρω περιοχή για τους δράστες, η Αστυνομία πήρε νέο τηλεφώνημα για ένα λευκό βανάκι  στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά στο εσωτερικό του.

Κατεστραμμένο και το καλάσνικοφ

Όταν πήγαν εκεί,  συμβολή των οδών Μήλου και Αιτωλικού στον Πειραιά, βρήκαν μεταξύ άλλων στο εσωτερικό κι ένα καλάσνικοφ επίσης κατεστραμμένο σχεδόν από τη φωτιά.

Το εύρημα αυτό και οι μαρτυρίες περιοίκων, έδωσαν στην Αστυνομία να καταλάβει πως εξελίχθηκε η αιματηρή επίθεση.

Έστησαν ενέδρα στην Ακτή Κονδύλη

Άγνωστος αριθμός πιστολέρο, είχαν στήσει την ενέδρα στην Ακτή Κονδύλη, γνωρίζοντας ότι ο στόχος του βρισκόταν εκεί.

Πετάχτηκαν κι άρχισαν να πυροβολούν

Όταν ο τελευταίος πήγε στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του, από την συρόμενη πόρτα του Βαν πετάχτηκαν οι ένοπλοι, πλησίασαν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον  του τραυματίζοντάς  τον βαριά.

Στη συνέχεια διέφυγαν με το λευκό ΒΑΝ το οποίο πυρπόλησαν για να μην αφήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Κατέστρεψαν όμως και το καλάσνικοφ για να μη βρεθεί πάνω τους σε τυχόν έλεγχο αστυνομικών δυνάμεων μετά την δολοφονική επίθεση.

Είχε συλληφθεί για εκβιάσεις το 2012

Ο στόχος των ενόπλων που επεδίωξαν το αιματηρό ξεκαθάρισμα, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων δολοφονικών ενεργειών, είναι γνωστό όνομα στο χώρο των εκβιάσεων της νύχτας και όπως αναφέρθηκε ήδη είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών το 2012.

Η πρόσφατη δολοφονία στα Νότια Προάστια

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν είχε εξεταστεί μεταξύ πολλών άλλων η περίπτωση να είχε σχέση με την πρόσφατη δολοφονία στα Νότια Προάστια μεγάλου «νονού της νύχτας» ο οποίος έπεσε νεκρός επίσης από καλάσνικοφ.

Σχέσεις με γυναίκα που δολοφονήθηκε πρόσφατα στα Νότια Προάστια

Φέρεται επίσης να είχε φιλικές σχέσεις με γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε επίσης πρόσφατα στα Βόρεια Προάστια της Αττικής, την ώρα που μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού της.

Μαρτυρία τον έφερε να έχει αναλάβει παλαιότερα συμβόλαιο για δικαστικό

Ο σοβαρά τραυματίας της αιματηρής επίθεσης χθες τη νύχτα, είχε απασχολήσει ξανά την Αστυνομία, λίγο πριν συλληφθεί το 2012, καθώς από μαρτυρία στην Ασφάλεια προστατευόμενου μάρτυρα εφέρετο να έχει αναλάβει τη δολοφονία ανώτερης δικαστικού που εκείνη την εποχή προήδρευε στο δικαστήριο για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει στοιχεία

Ήδη από χθες τη νύχτα αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ζωής και του Εκβιαστών προσπαθούσαν να βρουν στοιχεία και μαρτυρίες για να προσανατολιστούν για την πλευρά της νύχτας από την οποία προήλθε η απόφαση και η υλοποίηση της απόπειρας δολοφονίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις