Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Μήπως δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά;
ΥΓΕΙΑ

Μήπως δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά;

Το ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής σίγουρα το γνωρίζετε, όμως περιλαμβάνετε αρκετά από αυτά στα καθημερινά σας γεύματα; Οι διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας συστήνουν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 13 μερίδων σε καθημερινή βάση. Πρωτεϊνικές δίαιτες: Τι πρέπει να προσέξετε Ενδεικτικά, ως […]

Το ότι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής σίγουρα το γνωρίζετε, όμως περιλαμβάνετε αρκετά από αυτά στα καθημερινά σας γεύματα;

Οι διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας συστήνουν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών να κυμαίνεται μεταξύ 5 και 13 μερίδων σε καθημερινή βάση.

Πρωτεϊνικές δίαιτες: Τι πρέπει να προσέξετε

Ενδεικτικά, ως μία μερίδα νοείται ένα μέτριο μήλο, περίπου όσο ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ, μισό φλιτζάνι κομμένα φρούτα ή λαχανικά, φρέσκα, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα, ή ένα φλιτζάνι σπανάκι.

Τροφική δηλητηρίαση ή τροφική αλλεργία;

Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ σημαντικοί. Αν η καθημερινή σας κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν ανταποκρίνεται στις παραπάνω συστάσεις, τότε στερείτε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για να εξασφαλίσετε καλή υγεία, ενέργεια και ευεξία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις