Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / «Λαβράκι» για τη Δίωξη – Μπλόκο σε φορτηγό με 200 κιλά κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

«Λαβράκι» για τη Δίωξη – Μπλόκο σε φορτηγό με 200 κιλά κάνναβης

Του Πέτρου Καρσιώτη Μεταφορά μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης με φορτηγό, αλλά και… ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ως προπομπό, επιχείρησαν δύο Έλληνες, οι οποίοι όμως έπεσαν σε μπλόκο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, μετά από σχετικές πληροφορίες που έφθασαν στις αρχές για την επικείμενη μεταφορά, περίπου διακοσίων […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεταφορά μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης με φορτηγό, αλλά και… ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ως προπομπό, επιχείρησαν δύο Έλληνες, οι οποίοι όμως έπεσαν σε μπλόκο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, μετά από σχετικές πληροφορίες που έφθασαν στις αρχές για την επικείμενη μεταφορά, περίπου διακοσίων κιλών κάνναβης, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν στην Επαρχιακή Οδό Φιλιατών – Κεραμίτσας Θεσπρωτίας (διασταύρωση Φοινικίου), οι δύο προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 60χρονος, αναφέρει η Αστυνομία,  μετέφερε με ιδιωτικής χρήσης  φορτηγό αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, 167 ανισοβαρή δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 198 κιλών και  980 γραμμαρίων καθώς και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 69 γραμμαρίων, ενώ ο 51χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 60χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Σημειώνεται από την αστυνομία  ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, για υποθέσεις ναρκωτικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 198 κιλά και 980 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • 69 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)
  • δύο οχήματα
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Διαβάστε ακόμα: Τάζουν επιστροφές και τους ξαφρίζουν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις