Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κωνσταντίνος Κατσίφας: Δεκτό το αίτημα, παραδίδεται η σορός του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Δεκτό το αίτημα, παραδίδεται η σορός του

Η υπόθεση Κατσίφας, που συγκλόνισε την Ελλάδα, πρόκειται να μείνει «ανοιχτή» για μεγάλο διάστημα Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας έκανε δεκτό χθες το αίτημα της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και έτσι σήμερα θα παραδώσει την σορό του για ταφή. Μετά από την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, έγινε επιτέλους δεκτό το αίτημα να επιστραφεί η σορός του […]

Κωνσταντίνος Κατσίφας Βουλιαράτες

Η υπόθεση Κατσίφας, που συγκλόνισε την Ελλάδα, πρόκειται να μείνει «ανοιχτή» για μεγάλο διάστημα

Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας έκανε δεκτό χθες το αίτημα της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και έτσι σήμερα θα παραδώσει την σορό του για ταφή.

Μετά από την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, έγινε επιτέλους δεκτό το αίτημα να επιστραφεί η σορός του που κρατείται για δέκα ολόκληρες ημέρες στο νεκροτομείο.

Η σορός του 35χρονου ομογενούς που έπεσε νεκρός την 28η Οκτωβρίου, από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος, η σορός του θα παραδοθεί στον δικηγόρο του Ευθύμιο Ναυρίδη.

Παράλληλα, θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας μίλησε με το κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας που μετέβη στα Τίρανα, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συνέβη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπήρξε τηλεφώνημα από κατοίκους της περιοχής για την περίεργη και προκλητική δράση του 35χρονου.

Με το που έφτασε εκεί κλιμάκιο, ο Κατσίφας υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε και κάπως έτσι άρχισε η καταδίωξη.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να δεχτεί δυο σφαίρες στον θώρακα που προκάλεσαν διαμπερή τραύματα.

Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε και την ύπαρξη οπτικού υλικού από τη στιγμή της δολοφονίας, κάτι που είχαν ισχυριστεί τα αλβανικά μέσα τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στον Κατσίφα.

«Ο Κατσίφας ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι’ αυτό που έγινε, αλλά καλύτερα θα μας τα έλεγε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ξέρει καλύτερα».

Αντιθέτως, δημοφιλής κωμικός της Αλβανίας γελοιοποίησε το τραγικό περιστατικό, αποκαλώντας μάλιστα «τσοπανόσκυλα» τους Βορειοηπειρώτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις