Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κοντέινερ με χιλιάδες “χάπια τζιχαντιστών” στο λιμάνι του Πειραιά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοντέινερ με χιλιάδες “χάπια τζιχαντιστών” στο λιμάνι του Πειραιά

Του Πέτρου Καρσιώτη Χιλιάδες χάπια captagon, από αυτά που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, αλλά και άτομα άλλων ακραίων ομάδων που προχωρούν σε τρομοκρατικές ενέργειες, κατασχέθηκαν σε κοντέινερ, βάρους είκοσι τριών τόνων, στο λιμάνι του Πειραιά! Στελέχη τεσσάρων υπηρεσιών στην έρευνα Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό και το Τελωνείο, παίρνουν μέρος στην […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χιλιάδες χάπια captagon, από αυτά που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, αλλά και άτομα άλλων ακραίων ομάδων που προχωρούν σε τρομοκρατικές ενέργειες, κατασχέθηκαν σε κοντέινερ, βάρους είκοσι τριών τόνων, στο λιμάνι του Πειραιά!

Στελέχη τεσσάρων υπηρεσιών στην έρευνα

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό και το Τελωνείο, παίρνουν μέρος στην καταμέτρηση των χαπιών που κάθε φορά ο εντοπισμός τους θέτει σε συναγερμό τις αρχές ασφαλείας των ευρωπαίκών κρατών.

Την αρχική πληροφορία είχαν οι τουρκικές αρχές 

Την αρχική πληροφορία για το πραγματικό περιεχόμενο του κοντέίνερ με τις σαράντα παλέτες, είχε η Τουρκική Αστυνομία, η οποία ενημέρωσε την ελληνική.

Κλιμάκιο Τούρκων αστυνομικών στον Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, κλιμάκιο Τούρκων αστυνομικών από τα Άδανα και την Κωνσταντινούπολη, έφθασαν στην Αθήνα για συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Είχε παραδοθεί πριν από δύο ημέρες

Με βάση τις πληροφορίες τους εντοπίστηκε το κοντέίνερ το οποίο είχε παραδοθεί δύο ημέρες πριν από το πλήρωμα πλοίου με νόμιμο φορτίο πλάκες μολύβδου.

Έφτασε από τη Συρία

Πληροφορίες που έγιναν γνωστές ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη, αναφέρουν ότο το κοντέίνερ ήρθε από τη Συρία, θα έφθανε Κροατία και θα μέρος του θα κετέληγε μέσω Τουρκίας στο Ντουμπάι.

Η δεύτερη φορά που εντοπίζονται captagon σε μικρό χρονικό διάστημα

Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που οι ελληνικές αρχές εντοπίζουν φορτίο με τα λεγόμενα “χάπια των τζιχαντιστών”.
Την προηγούμενη φορά μεγάλη ποσότητα χαπιών είχε εντοπιστεί σε πλοίο που ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Κρήτης.

Τι είναι το “χάπι των τζιχαντιστών”

Πρόκειται για ένα λευκό χαπάκι που κάνει τους χρήστες να ξεχνούν τον πόνο και τον φόβο.

Το Captagon, φέρεται να είναι  ο καλύτερος “σύμμαχος” των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν είναι μόνο οι τζιχαντιστές

Αλλά οι τζιχαντιστές του ISIS δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που καταφεύγει σε τούτο το ναρκωτικό που έχει ως βάση την αμφεταμίνη και την καφεϊνη.

Στο συριακό μέτωπο, τα μέλη της Al-Nosra και οι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) επίσης το χρησιμοποιούν.

“Αγνοείς τι σημαίνει φόβος”

Σύμφωνα με έναν διακινητή, ο οποίος μίλησε σε διεθνή σταθμό, με τη χρήση του χαπιού, “μάχεσαι χωρίς να κουράζεσαι, προχωράς ευθεία, αγνοείς τι σημαίνει φόβος.

Οι μαχητές το χρησιμοποιούν για να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση, για να ελέγχουν τα νεύρα τους και να βελτιώνουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις”.

Κυρίως στη Συρία η παρασκευή των χαπιών

Σήμερα, η Συρία έχει μετατραπεί σε βασικό παραγωγό και εξαγωγέα του Captagon, το οποίο είναι και πανεύκολο να κοπιαριστεί.

Παλαιότερα στο Λίβανο

Ως το 2011, το κέντρο παρασκευής αυτού του ψυχοτρόπου περιοριζόταν στο Λίβανο.

Όταν ξεκίνησε η συριακή σύγκρουση, η τοπική παραγωγή μειώθηκε κατά 90%.

Τα εργοστάσια παραγωγής μεταφέρθηκαν στη Συρία, όπου το περιβάλλον χάους συνιστούσε την ιδανική συγκάλυψη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις