Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Κι όμως υπάρχει η πιο μοναχική γενιά
ΥΓΕΙΑ

Κι όμως υπάρχει η πιο μοναχική γενιά

Αυτή είναι η πιο μοναχική γενιά, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθιστώντας σαφές πως οι γενιές των ανθρώπων έχουν διαφορετική σχέση με τη μοναξιά. Πρόκειται για μια ψυχοσωματική κατάσταση που δεν… κοιτά ηλικίες, όπως δείχνει η έρευνα που διεξήχθη από ασφαλιστική εταιρία υγείας, εξετάζοντας 20.000 Αμερικανούς από 18 ετών και πάνω.  Η νεότερη ομάδα, ηλικίας 18-22, βρέθηκε ότι […]

Αυτή είναι η πιο μοναχική γενιά, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθιστώντας σαφές πως οι γενιές των ανθρώπων έχουν διαφορετική σχέση με τη μοναξιά.

Πρόκειται για μια ψυχοσωματική κατάσταση που δεν… κοιτά ηλικίες, όπως δείχνει η έρευνα που διεξήχθη από ασφαλιστική εταιρία υγείας, εξετάζοντας 20.000 Αμερικανούς από 18 ετών και πάνω. 

Η νεότερη ομάδα, ηλικίας 18-22, βρέθηκε ότι νιώθει πιο αποκομμένη από τις μεγαλύτερες γενιές. Πρόκειται για τη «Generation Z» ή αλλιώς post-millenials.

Διαβάστε ακόμα

Στο… κόκκινο η παχυσαρκία – Αύξηση 50% σε 5 χρόνια!

Είναι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί από τα μέσα του 1990 έως τα μέσα του 2000 (1995-2005). Το μισό ποσοστό των Αμερικανών που μελετήθηκαν (46%) είπαν ότι νιώθουν μοναξιά μερικές φορές ή πάντα ενώ ένας στους τέσσερις ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει.

«Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη μόδα με την αναμόρφωση της συζήτησης για την ψυχική ευεξία και την ζωτικότητα, σχετικά με την ψυχοσωματική σύνδεση. Όταν το σώμα και το μυαλό λειτουργούν ως ένα, έχουμε δυνατά αποτελέσματα».

Να σημειωθεί πως η κοινωνική απομόνωση συνδέεται με την επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις