Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Κινηματογραφικές ρετσέτες» με γεύση από Κεφαλλονιά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Κινηματογραφικές ρετσέτες» με γεύση από Κεφαλλονιά

Το Seanema Open Air Film Festival μπήκε στη ζωή μας σαν κεραυνοβόλος έρωτας – με τις προβολές του στις ειδυλλιακές παραλίες, τα σκοτεινά δάση και τα παραμυθένια κτήματα της Κεφαλλονιάς. Στην τέταρτη χρονιά του (από 30 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου 2018, seanemafestival.com) επιστρέφει με φόρα. Ακόμα περισσότερες παραλίες και εμβληματικά σημεία του νησιού θα μετατραπούν και φέτος […]

Το Seanema Open Air Film Festival μπήκε στη ζωή μας σαν κεραυνοβόλος έρωτας – με τις προβολές του στις ειδυλλιακές παραλίες, τα σκοτεινά δάση και τα παραμυθένια κτήματα της Κεφαλλονιάς.

Στην τέταρτη χρονιά του (από 30 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου 2018, seanemafestival.com) επιστρέφει με φόρα. Ακόμα περισσότερες παραλίες και εμβληματικά σημεία του νησιού θα μετατραπούν και φέτος σε θερινά σινεμά, προβάλλοντας μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες με ελεύθερη είσοδο.

Χιλιάδες θεατές χειροκρότησαν την Ηλέκτρα: Επόμενες παραστάσεις

Το πρόγραμμα αποτελεί έναν συνδυασμό από τα καλύτερα indie έργα της χρονιάς, διαχρονικά αριστουργήματα, ειδικά αφιερώματα και μια σειρά από παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις. Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουμε την αποκάλυψη της φετινής μυστικής προβολής, που συνήθως γίνεται σε άκρως ιδιαίτερες τοποθεσίες.

Στο καθιερωμένο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους η κριτική επιτροπή αποτελείται φέτος από τους Wim Vanacker (Διευθυντή του script department της NISI MASA και μέλος της κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγνωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών 2018), Ελένη Κοσσυφίδου (Παραγωγός ταινιών Στρέλλα & Ξενία του Πάνου Χ Κούτρα, Ο Εχθρός μου του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, κ.α.) και Νίκο Παναγιωτόπουλο (Σεναριογράφο των ταινιών Απόντες, Ο Βασιλιάς, κ.α.).

«Μην μου μιλάς για καλοκαίρια» (vid)

Το masterclass αναλαμβάνει η σκηνοθέτης Ελίνα Ψύκου («Ο γιος της Σοφίας», «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά»), η οποία θα μιλήσει για όλα αυτά που μεσολαβούν ανάμεσα στη γέννηση μιας ιδέας και τη δημιουργία μιας ταινίας.

Πέρα από τα παραπάνω, φέτος εξελίσσεται η συνεργασία με το Saristra Festival (το οποίο θα λάβει χώρα αμέσως μετά το Seanema) και προστίθεται ένα εργαστήριο stop-motion animation για παιδιά & εφήβους.

Κυριότερα όμως, το Seanema διοργανώνει ένα άκρως ενδιαφέρον αφιέρωμα με τον τίτλο «Χωρίς την αγάπη σου θα ήμουνα μόνος», το οποίο αφορά ταινίες για τα τα δικαιώματα, τις ζωές και τις ιστορίες των ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με σκοπό την ενημέρωση, την εξοικείωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικώς, σε μια προσπάθεια εξάλειψης της ομοφοβίας και επικράτησης της κοινωνικής ισότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις