Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καταναλωτικό δάνειο €100.000 από χρεοκοπημένη τράπεζα πήρε ο Πολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταναλωτικό δάνειο €100.000 από χρεοκοπημένη τράπεζα πήρε ο Πολάκης

Καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, από τη χρεοκοπημένη Attica Bank, πήρε ο Παύλος Πολάκης Η αποκάλυψη που προκαλεί σάλο, για το πώς υπουργός της κυβέρνησης παίρνει τόσο μεγάλα ποσά, από μια κρατική χρεοκοπημένη τράπεζα, ήρθε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο, 70.000 και 30.000 ευρώ, από την […]

Παύλος Πολάκης

Καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ, από τη χρεοκοπημένη Attica Bank, πήρε ο Παύλος Πολάκης

Η αποκάλυψη που προκαλεί σάλο, για το πώς υπουργός της κυβέρνησης παίρνει τόσο μεγάλα ποσά, από μια κρατική χρεοκοπημένη τράπεζα, ήρθε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να πάρει σπαστό προσωπικό δάνειο, 70.000 και 30.000 ευρώ, από την Attica Bank. Και αυτό βάζοντας δεύτερη υποθήκη στο σπίτι του στα Σφακιά, για το οποίο έχει πάρει ήδη στεγαστικό δάνειο ύψους 300.000 ευρώ.

Το δάνειο ελήφθη με πολύ ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα, και αμφίβολες εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συνολικό ύψος των 100.000 ευρώ του καταναλωτικού δανείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θεωρείται από την τραπεζική αγορά εξωπραγματικό.

Τέτοιου μεγέθους καταναλωτικά δάνεια δεν δίνονταν ακόμα και σε πελάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια ούτε στις προ κρίσης εποχές!

Attica Bank: Ποινικές διώξεις για παράνομα δάνεια

Προχθές ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις σε τραπεζικά στελέχη για καταχρηστικά δάνεια που χορηγήθηκαν από την ίδια τράπεζα σε πελάτες που δεν πληρούσαν τα εχέγγυα, ξεπερνώντας την πάγια τραπεζική πρακτική, με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι ζημίωσαν την εν λόγω τράπεζα και τους μετόχους της.

Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς άσκησαν διώξεις για απιστία σε πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία εις βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που πήραν τα δάνεια.

Όπως διαπίστωσαν, προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε δάνεια συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 έως το 2015.

Τα δάνεια χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.

Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει έπειτα από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

To πόρισμα διαπίστωνε χορηγήσεις μεγάλων δανείων σε εταιρείες – σφραγίδα, ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου πιστοδοτήσεων, παραβιάσεις στοιχειωδών τραπεζικών κανόνων, πλουσιοπάροχες αμοιβές σε έναν μικρό στρατό συμβούλων και εξωτερικών συνεργατών, έκδοση εγγυητικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ δίχως να εισπράττονται αμοιβές, διάτρητες δομές εταιρικής διακυβέρνησης και δανειοδοτήσεις για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις