Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατέρρευσε γέφυρα στην Γένοβα: Αυτοκίνητα έπεσαν στο κενό – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέρρευσε γέφυρα στην Γένοβα: Αυτοκίνητα έπεσαν στο κενό – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A10, λίγο έξω από τη Γένοβα, κατέρρευσε σήμερα το πρωί Η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς». Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, έως τώρα, είναι έντεκα, ενώ πέντε είναι σοβαρά τραυματίες. Σύμφωνα […]

Οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A10, λίγο έξω από τη Γένοβα, κατέρρευσε σήμερα το πρωί

Η ιταλική υπηρεσία άμεσης βοήθειας κάνει λόγο για «δεκάδες νεκρούς».

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο ότι, σύμφωνα με πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, έως τώρα, είναι έντεκα, ενώ πέντε είναι σοβαρά τραυματίες. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ένα μωρό.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την κατάρρευση καταπλακώθηκαν δέκα αυτοκίνητα και πέντε φορτηγά.

 

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην ύψους εκατό μέτρων γέφυρα.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν συντρίμμια οχημάτων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι κάτω από τα ερείπια.

Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε στο Sky Italia ότι είδε «οκτώ με εννιά οχήματα» στη γέφυρα όταν κατέρρευσε.

Στον κεντρικό θάλαμο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι και ο υπουργός αρμόδιος για τις υποδομές Ντανίλο Τονινέλι. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε πριν από λίγο ότι επιβεβαιώνεται πως από την κατάρρευση υπάρχουν νεκροί.

 «Σκηνικό αποκάλυψης – Δεκάδες νεκροί»

«Το σκηνικό θυμίζει Αποκάλυψη. Δεκάδες είναι οι νεκροί. Άτομα που έπεσαν από την οδογέφυρα αλλά και άλλοι που βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν τους τραυματίες. Κάποιοι έχουν ήδη μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Γένοβας, της Λομβαρδίας και του Πιεμόντε.

Όλα τα νοσοκομεία είναι διαθέσιμα, εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης Φραντσέσκο Μπερμάνο.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης. Στις εικόνες διακρίνεται η καταιγίδα που πλήττει τη Γένοβα και η γέφυρα που πέφτει. «Ω, Θεέ μου», ακούγεται μια φωνή να ουρλιάζει την ώρα που το άτομο βιντεοσκοπεί την σκηνή.

 «Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς το μέρος μου τρομοκρατημένοι και ξυπόλητοι», λέει ένας οδηγός ΙΧ, που βρέθηκε κοντά στο τμήμα της γέφυρα ς που κατέρρευσε. «Βγήκα απ’ το όχημα κι άκουσα μια βοή. Ο κόσμος έτρεχε προς το μέρος μου. Ήταν τρομακτικό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις