Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καραγκούνης για τοπική αυτοδιοίκηση: «Σύμμαχος η ΝΔ»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης για τοπική αυτοδιοίκηση: «Σύμμαχος η ΝΔ»

Στα ζητήματα της της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. «Η ΝΔ στέκεται σύμμαχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύντομα ως κυβέρνησή θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων, των αρμοδιοτήτων και των εργαλείων στη διάθεση των τοπικών αρχόντων για να εκπληρώσουν την αποστολή τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε στα […]

Στα ζητήματα της της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

«Η ΝΔ στέκεται σύμμαχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύντομα ως κυβέρνησή θα έχει ως στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων, των αρμοδιοτήτων και των εργαλείων στη διάθεση των τοπικών αρχόντων για να εκπληρώσουν την αποστολή τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών», δήλωσε στα Κύθηρα όπου εκπροσώπησε χθες (10/6) τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στο 10ο Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε ακόμα: Τα… έψαλλαν στον Βούτση (vid)

Όπως ανέφερε, το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση μόνο χάος μπορεί να προκαλέσει, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ διαφωνεί με αυτό το σχέδιο γιατί οραματίζεται μια αυτοδιοίκηση αυτόνομη, δυνατή και αποτελεσματική.

«Η μεταρρύθμιση που επιχειρείται από την κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα της αυτοδιοίκησης όπως θα έπρεπε αλλά διατηρεί την σύγχυση αρμοδιοτήτων, την έλλειψη πόρων, τη γραφειοκρατία, αλλά και το στρεβλό ελεγκτικό πλαίσιο. Υποβαθμίζουν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης όταν συζητούν να γίνουν ταυτόχρονα με τις εθνικές. Υπονομεύουν την λειτουργικότητα των περιφερειών και των δήμων όταν φέρνουν την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση».

«Η πατρίδα μας πρέπει να πάψει να είναι χώρα γερόντων αλλά μια χώρα μοντέρνα, τεχνολογικά μπροστά που να κρατάει και να αξιοποιεί τα μυαλά και τα ταλέντα της αντί να τα σπρώχνει στην ξενιτιά», κατέληξε ο κος Καραγκούνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις