Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / «Καμπανάκι» για τους καπνιστές! Δεν φαντάζεστε σε τι επηρεάζει το τσιγάρο
ΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» για τους καπνιστές! Δεν φαντάζεστε σε τι επηρεάζει το τσιγάρο

Το «καμπανάκι» κρούουν οι επιστήμονες για τους καπνιστές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας. Όπως δημοσιεύεται στο «Nicotine & Tobacco Research», το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για απώλεια ακοής. Διαβάστε ακόμα: Ποιοι είναι οι χυμοί «παγίδες» στην δίαιτα; Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο δρα Χουανχουάν Χου του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής. Αναλύθηκαν στοιχεία για […]

Το «καμπανάκι» κρούουν οι επιστήμονες για τους καπνιστές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Όπως δημοσιεύεται στο «Nicotine & Tobacco Research», το κάπνισμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για απώλεια ακοής.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι είναι οι χυμοί «παγίδες» στην δίαιτα;

Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο δρα Χουανχουάν Χου του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής. Αναλύθηκαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα σε βάθος οκταετίας.

Διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα απώλειας ακοής είναι κατά 1,2 έως 1,6 φορές μεγαλύτερη στους καπνιστές σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Διαβάστε ακόμα: 5 τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο

Ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει κανείς, ενώ μειώνεται πέντε χρόνια αφότου κανείς κόψει το κάπνισμα.

«Αν ληφθεί υπόψη το μεγάλο μέγεθος του δείγματος, η μακρά χρονική περίοδος παρακολούθησης και η αντικειμενική αξιολόγηση της απώλειας ακοής με ιατρικές εξετάσεις, η μελέτη μας παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι το κάπνισμα συνιστά ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την απώλεια της ακοής και αναδεικνύει την ανάγκη για έλεγχο του καπνίσματος, έτσι ώστε να προληφθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση της μειωμένης ακοής στους ανθρώπους», δήλωσε ο δρ Χου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις