Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμίνης: «Χρέος μας η διαφύλαξη της δημοκρατικής ομαλότητας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: «Χρέος μας η διαφύλαξη της δημοκρατικής ομαλότητας»

Λίγες μέρες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής κι ενόσω σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζει τη πολιτική συγκυρία, ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. «Απαιτείται σοβαρότητα, ρεαλισμός και υπευθυνότητα από όλους μας. Εδώ οφείλουμε ως Κίνημα Αλλαγής να εγγυηθούμε […]

Λίγες μέρες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής κι ενόσω σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του, Γιώργος Καμίνης, σχολιάζει τη πολιτική συγκυρία, ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Απαιτείται σοβαρότητα, ρεαλισμός και υπευθυνότητα από όλους μας. Εδώ οφείλουμε ως Κίνημα Αλλαγής να εγγυηθούμε την ομαλότητα και τη σταδιακή επαναφορά της χώρας σε μια προοδευτική κανονικότητα. Έχουμε ιστορικό χρέος να υπερασπιστούμε τη δημοκρατική ομαλότητα», υποστηρίζει κατηγορώντας τον πρωθυπουργό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν κάνουν τίποτε για να απαλλαγούμε από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος», συμπληρώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας ότι με την πολιτική του παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία.

 

Επίσης, υπογραμμίζει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση όταν «μπερδεύει την πολιτική αντιπαράθεση, ακόμη και τη σφοδρή σύγκρουση, με τον ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του αντιπάλου, καθώς τον μετατρέπει σε «εχθρό».

Ο Γιώργος Καμίνης παραδέχεται ότι το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο για το Συνέδριο, λέγοντας ότι «δεν καταφέραμε να συζητήσουμε με τους 212.000 πολίτες που ήρθαν στην εκλογή του Νοεμβρίου ούτε για το τι κόμμα θέλουμε, ούτε για το πώς θα εξασφαλίσουμε διάλογο, συμμετοχή, για το πώς θα φτιάξουμε ζωντανές σχέσεις μαζί τους. Mε το να έχει προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής, δεν υπάρχει γνωστός δρόμος για να τον ακολουθήσουμε. Χρειάζεται τόλμη, πείσμα και μια συνείδηση αποστολής. Χωρίς παλιές σκουριές, αλλά ούτε εύκολες καταγγελίες».

Αναφέρει ότι αντιστοιχεί περισσότερο σε μια μεγάλη ιδρυτική συνδιάσκεψη, ωστόσο τονίζει ότι το πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να δοθεί είναι: «κάθε τι που κάνουμε πρέπει να οδηγεί σε ενότητα και όχι σε φυγόκεντρες τάσεις. Για παράδειγμα, δεν διανοούμαι να μην υπάρξει κοινή πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου για τα 2/3 τουλάχιστον των οργάνων που θα εκλεγούν. Δεν με ενοχλούν οι διαφωνίες, αλλά με ενδιαφέρουν πολύ οι διαδικασίες επίλυσής τους, οι θεσμοί δηλαδή και η κουλτούρα διαλόγου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις