Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ ως… “δικηγόρος – οικονομολόγος”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδη άνω των 2 εκατ. ευρώ ως… “δικηγόρος – οικονομολόγος”

Του Πέτρου Καρσιώτη Από δύο γυναίκες, που δήλωναν μελλοντολόγοι και από δύο ιερομόναχους, τους οποίους τα θύματα εκμυστηρεύονταν τα σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα λόγω χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο, αλίευαν, μεταξύ και άλλων τρόπων, τις πληροφορίες τους τα μέλη συμμορίας τα οποία εμφανίζονταν στους απελπισμένους και υπόσχονταν σχεδόν ανέξοδη ρύθμιση!!! Εγκέφαλος μια 46χρονη που εμφανιζόταν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από δύο γυναίκες, που δήλωναν μελλοντολόγοι και από δύο ιερομόναχους, τους οποίους τα θύματα εκμυστηρεύονταν τα σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα λόγω χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο, αλίευαν, μεταξύ και άλλων τρόπων, τις πληροφορίες τους τα μέλη συμμορίας τα οποία εμφανίζονταν στους απελπισμένους και υπόσχονταν σχεδόν ανέξοδη ρύθμιση!!!

Εγκέφαλος μια 46χρονη που εμφανιζόταν ως δικηγόρος – οικονομολόγος

Εγκέφαλος της συμμορίας, η οποία με τον έναν η άλλο τρόπο, απέσπασαν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά της, μια 46χρονη γυναίκα η οποία συστηνόταν ως δικηγόρος-οικονομολόγος και συνεργοί της άλλα τέσσερα  άτομα, μεταξύ των οποίων,  άλλες δύο  γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 82 χρόνων!

Δήλωνε πιλότος της Αεροπορίας Στρατού

Ένας από την ομάδα παρίστανε τον σύζυγο της 46χρονης «δικηγόρου-οικονομολόγου» και δήλωνε  είτε πιλότος της Αεροπορίας Στρατού είτε αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας!

Παρίστανε τον οδηγό και σωματοφύλακα της «εγκεφάλου»

Μια από τις γυναίκες του κυκλώματος, σε κάθε εφόρμηση της σπείρας σε διαφορετική πόλη παρίστανε την… οδηγό και σωματοφύλακα της 46χρονης ενώ άλλος άνδρας του κυκλώματος συστηνόταν ως… καθηγητής Πανεπιστημίου και σε άλλες περιπτώσεις ως γραμματέας η βοηθός της 46χρονης με τις «υψηλές γνωριμίες» με κρατικούς λειτουργούς και τις μυστικές υπηρεσίες!

Έκαναν… ρυθμίσεις χρεών από το 2013

Όλοι αυτοί, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, από το 2013, κατηγορούνται ότι  εξαπατούσαν πολίτες υποσχόμενοι την διαμεσολάβηση τους για τη ρύθμιση οικονομικών οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες.

Σε επιχείρηση στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη και στην Ημαθία, συνελήφθησαν τέσσερις της ομάδας, εκ των οποίων η 46χρονη διευθύνουσα την σπείρα.

Συλληφθέντες και κατηγορούμενοι

Πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 46 και 50 ετών και δύο  άνδρες, ηλικίας 44 και 50 ετών. Συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω, για διάπραξη απατών, είναι δύο επιπλέον ημεδαποί, μία 48χρονη γυναίκα και ένας 82χρονος άνδρας.

Σε πολλές πόλεις της χώρας

Η εγκληματική οργάνωση, μέσω του κοινωνικού κύκλου που είχαν αναπτύξει τα μέλη της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνέλεγε πληροφορίες για άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, είτε λόγω χρεών στα Δημόσια Ταμεία είτε λόγω Τραπεζικών οφειλών και τα προσέγγιζε.

Τα ίδια τα θύματα σύστηναν κι άλλους με χρέη

Σε άλλες περιπτώσεις, τα ίδια τα θύματά τους, που δεν είχαν αντιληφθεί τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, τους σύστηναν σε τρίτα πρόσωπα που επίσης αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα!

Τι υποσχόταν η 46χρονη

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η 46χρονη, η οποία συστηνόμενη ως δικηγόρος/οικονομολόγος και ιδιοκτήτης μεγάλου δικηγορικού γραφείου με συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, υποσχόταν:

(α) Ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο με άμεση εκδίκαση των υποθέσεων

(β) Λύσεις σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέσω διακανονισμού με τις τράπεζες.

(γ) Ρυθμίσεις ταμειακών οφειλών, ακόμα και σε εξαιρετικά πολύπλοκες περιπτώσεις που «φάνταζαν αδύνατες» μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ζητούσε όλα τα έγγραφα της υπόθεσης

Αφού  έπειθε τα θύματα της, τους ζητούσε όλα τα  έγγραφα της υπόθεσης, επικαλούμενη τη δημιουργία φακέλου, με σκοπό στην πραγματικότητα την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων ώστε να επιλέξει τελικά άτομα με οικονομικό υπόβαθρο.

Απαιτούσαν τιμαλφή και ακίνητα!

Μετά και από αυτό, απαιτούσαν την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών ή άλλων ανταλλαγμάτων (τιμαλφή ή ακίνητη περιουσία) τα οποία υποτίθεται πως ήταν απαραίτητα για την ολοκλήρωση «των απαιτούμενων ενεργειών» (κάλυψη δικαστικών εξόδων, κάλυψη εξόδων που αφορούσαν τις τραπεζικές διαδικασίες, ρύθμιση οφειλών και χρεών κ.λπ.) και την εξασφάλιση της επιτυχούς έκβασης των υποθέσεων.

Προσποιείτο τη νοσηλευόμενη

Μετά την αποκόμιση του παράνομου οφέλους, η επικοινωνία με τα θύματα διεκόπτετο ενώ η 46χρονη, προκειμένου να δικαιολογήσει τη διακοπή, προφασιζόταν σοβαρούς λόγους υγείας που την ανάγκαζαν να βρίσκεται είτε κλινήρης, είτε νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο.

Πάνω από 2 εκατ. ευρώ απέσπασαν από τα θύματα

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, το κύκλωμα κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον είκοσι  άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τα –2.280.000– ευρώ (μετρητά, τραπεζικές μεταφορές, τραπεζικές επιταγές, συναλλαγματικές, ακίνητη περιουσία, δικαστικές αξιώσεις από εικονική χορήγηση δανείων κ.λ.π.).

Επιδημία οι κλοπές ελαστικών και ζαντών

Σπείρες Ναπολιτάνων αρπάζουν πανάκριβα ρολόγια στη Μύκονο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις