Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιδέα δεν έχει το υπουργείο για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδέα δεν έχει το υπουργείο για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας

Ιδέα δεν έχει σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας από αναρχικούς την περασμένη Παρασκευή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει φωτογραφία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ υπουργείο ανακοινώνει τα εξής: «Σχετικά με φωτογραφία που προβάλλεται σε Μ.Μ.Ε. από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και απεικονίζει καύση σημαίας σε απροσδιόριστο […]

Ιδέα δεν έχει σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας από αναρχικούς την περασμένη Παρασκευή.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει φωτογραφία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΙ υπουργείο ανακοινώνει τα εξής:

«Σχετικά με φωτογραφία που προβάλλεται σε Μ.Μ.Ε. από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και απεικονίζει καύση σημαίας σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ανακοινώνεται ότι για το περιστατικό αυτό καμία ενημέρωση – αναφορά δεν υφίσταται στις αστυνομικές Αρχές από ιδιώτη ή από αστυνομικές δυνάμεις».

Όπως αναφέρεται, «για το θέμα αυτό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Οι αντιεξουσιαστές σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η περιοχή είναι δική τους,  πήραν μια ελληνική σημαία και την έκαψαν.

Οι αναρχικοί καίνε την ελληνική σημαία στα Εξάρχεια (pic)

Στη φωτογραφία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνονται οι αντεξουσιαστές να κρατούν τη σημαία στην οποία έχουν βάλει φωτιά και να την δείχνουν επιδεκτικόά προς τους αστυνομικούς.

Τα επεισόδια που κράτησαν περίπου μια ώρα σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα με ομάδες αντεξουσιαστών να πετούν μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ενώ για λόγους ασφαλείας προχώρησαν και σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πατησίων προκειμένου να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις