Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιαπωνία – Βόρεια Κορέα: Ποιος «σκέφτεται» μια Σύνοδο Κορυφής;
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία – Βόρεια Κορέα: Ποιος «σκέφτεται» μια Σύνοδο Κορυφής;

Η Ιαπωνία «σκέφτεται» το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια Σύνοδος Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με ό,τι μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, επιθυμεί να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Αν επιβεβαιωθεί η εν λόγω πληροφορία, θα σημάνει μια αξιοσημείωτη αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, που μέχρι […]

Η Ιαπωνία «σκέφτεται» το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια Σύνοδος Κορυφής με τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με ό,τι μεταδίδουν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, επιθυμεί να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αν επιβεβαιωθεί η εν λόγω πληροφορία, θα σημάνει μια αξιοσημείωτη αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, που μέχρι σήμερα τηρεί εξαιρετικά σκληρή στάση έναντι της Πιονγιάνγκ.

Διαβάστε ακόμα: Eurostat: Μειώθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου στην ΕΕ

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμ, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κιμ Γιονγκ Ουν να συμμετάσχει σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής για να συζητήσουν την αποπυρηνικοποίηση.

Διαβάστε ακόμα: «Έφυγε» ο Στίβεν Χόκινγκ: Σπουδαίο μυαλό, κανόνας στην εξαίρεση (pics-vid)

Μια διακορεατική σύνοδος κορυφής προβλέπεται να γίνει στα τέλη του Απριλίου. Φόντο αυτής είναι η εκτόνωση της έντασης μεταξύ της Πιονγιάνγκ και της Σεούλ με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις