Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό – «Έφυγε» παλαίμαχος μπασκετμπολίστας (pic)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό – «Έφυγε» παλαίμαχος μπασκετμπολίστας (pic)

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Άρης Ραφτόπουλος. Είχε 91 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και είχε γράψει τη δική του ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού. Έτσι, βύθισε σε πένθος την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και αυτή των «ερυθρολεύκων». Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκράτι, αποτελώντας βασικό στέλεχος της […]

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Άρης Ραφτόπουλος.

Είχε 91 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα και είχε γράψει τη δική του ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού. Έτσι, βύθισε σε πένθος την οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και αυτή των «ερυθρολεύκων».

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παγκράτι, αποτελώντας βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε μέχρι την τέταρτη του πρωταθλήματος τη δεκαετία του 1970, στην οποία έπαιζαν επίσης οι Λάνθιμος, Μάγλος, Σισμανίδης, Χουσέας και Γούναρης.

Το καλοκαίρι του 1978 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό (σε ηλικία 27 ετών), όπου έπαιξε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του, ασχολήθηκε με την προπονητική.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Ο Ολυμπιακός θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου παλαίμαχου αθλητή του. Ο Άρης Ραφτόπουλος, μέλος της χρυσής ομάδας του Θρύλου που έφτασε στο Final-6 του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1979, έφυγε σήμερα (05/06) από τη ζωή, νικημένος από την επάρατη νόσο. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άρη Ραφτόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Άρη Ραφτόπουλου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Άρης Ραφτόπουλος υπηρέτησε με ξεχωριστό ήθος και ιδιαίτερη ικανότητα το ελληνικό μπάσκετ ως αθλητής του Παγκρατίου, του Ολυμπιακού, του Ιωνικού Νικαίας και της Εθνικής ομάδας, ως προπονητής των Παγκρατίου, Πανελληνίου, Αμαρουσίου, Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων ομάδων και ως τιμ μάνατζερ της ΑΕΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

«Ο εκλιπών λάμπρυνε με τη διαδρομή του το ελληνικό μπάσκετ, ενώ στο παρελθόν διετέλεσε και μέλος του αγωνιστικού Τμήματος της “Βασίλισσας”. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις