Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Θέμα ημερών» η λύση στο Σκοπιανό
ΚΟΣΜΟΣ

«Θέμα ημερών» η λύση στο Σκοπιανό

Σκοπιανό: «Θέμα ημερών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε:«Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες. Είναι μόνο ζήτημα ημερών. Από τη στιγμή που θα μιλήσω με τον ομόλογό μου, θα ενημερωθεί και το κοινό». Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  είχε εκφράσει την […]

Σκοπιανό: «Θέμα ημερών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε:«Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες. Είναι μόνο ζήτημα ημερών. Από τη στιγμή που θα μιλήσω με τον ομόλογό μου, θα ενημερωθεί και το κοινό».

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς  είχε εκφράσει την ελπίδα ότι «τις επόμενες ημέρες τα εμπόδια θα ξεπεραστούν» και μιλώντας στην ΕΡΤ ζήτησε από την ηγεσία της γειτονικής χώρας να προχωρήσει στο «μεγάλο ναι», ώστε να λυθεί η ονοματολογική διαφορά.

Διαβάστε ακόμα:

Μακεδονία: Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ξένος παράγοντας δεν ανακατεύθηκε σε κανένα σημείο της διαπραγμάτευσης, καθώς η Αθήνα έλαβε τις πρωτοβουλίες να προχωρήσει στη διαδικασία.

Από την Αθήνα, πρακτικά, ρίχνουν την ευθύνη για την εκκρεμότητα στα Σκόπια, όπου, όπως φάνηκε και από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν εκεί από την αντιπολίτευση, υπάρχουν ισχυροί πυρήνες αντίδρασης κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ να προωθήσει την επίλυση του ονοματολογικού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις