Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Τουρκία κατασκευάζει ναυτική βάση στην Αμμόχωστο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κατασκευάζει ναυτική βάση στην Αμμόχωστο

Σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, όσον αφορά τις στρατηγικές της επιδιώξεις στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, έχει προβεί η Τουρκία. Με το ένα μάτι στα κοιτάσματα πετρελαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και το άλλο στη γενικότερη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, προχωρά στη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Αμμόχωστο. Η κίνηση προκύπτει από την ανάγκη […]

Σε μια κίνηση στρατηγικής σημασίας, όσον αφορά τις στρατηγικές της επιδιώξεις στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, έχει προβεί η Τουρκία. Με το ένα μάτι στα κοιτάσματα πετρελαίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και το άλλο στη γενικότερη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, προχωρά στη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Αμμόχωστο.

Η κίνηση προκύπτει από την ανάγκη άμεσης επέμβασης των τουρκικών μονάδων και από το εύρος των επιχειρησιακών δυνατοτήτων που θα τους προσδώσει. Την κατασκευή κοινοποίησε με πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για «απειλές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας στην περιοχή» όπου υπάρχουν και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, επικαλούμενη και τις «μονομερείς ενέργειες» της Λευκωσίας στα ενεργειακά με τις γεωτρήσεις στις δικές της ΑΟΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τζον Μακέιν: Ο αποχαιρετισμός ενός ευπατρίδη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις