Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η περίπλοκη δράση του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα
ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπλοκη δράση του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και άλλα άτομα φέρονται να εμπλέκονταν στο κύκλωμα που διακινούσε παράνομα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα. Μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις για την υπόθεση. Ανάμεσα στις συλλήψεις είναι και τα τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος Έλληνας, ο […]

Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και άλλα άτομα φέρονται να εμπλέκονταν στο κύκλωμα που διακινούσε παράνομα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα.

Μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις για την υπόθεση.

Ανάμεσα στις συλλήψεις είναι και τα τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος Έλληνας, ο οποίος, στο παρελθόν είχε συλληφθή για μικροαπάτες και μία 57χρονη Ελληνίδα, η οποία φέρεται να είναι διαχειρίστρια φαρμακείου στην Αθήνα.

Ανάμεσα στις συλλήψεις φέρεται ότι υπάρχουν άλλοι δέκα γιατροί, ενώ οι δύο από αυτούς εργάζονταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Συνελήφθησαν, επίσης, δύο νοσηλεύτριες δημόσιου νοσοκομείο, η μία στο Μεσολόγγι και η άλλη στην Αθήνα, οι οποίες φέρεται ότι διαχειρίζονταν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ογκολογικών και κυτταροστατικών φαρμάκων.

Διαβάστε ακόμα:

Με φορτηγά για… μετακομίσεις, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Το κύκλωμα υπεξαιρούσε φάρμακα που είχε πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο και τα διακινούσε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, σε πολύ υψηλότερες τιμές.

Συγκεκριμένα ο Αιγύπτιος «εγκέφαλος» του κυκλώματος διατηρούσε μία φαρμακευτική εταιρεία στην Αίγυπτο και από εκεί φαινόταν ότι εξήγαγε αντικαρκινικά φάρμακα στην Ελλάδα με εικονικά τιμολόγια.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο 70χρονος Αιγύπτιος διατηρούσε ένα φαρμακείο στην Αθήνα και από εκεί εξήγαγε τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα που έκλεβε από νοσοκομεία σε Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η εταιρεία του Αιγύπτιου έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια 25 εκατ. ευρώ, ενώ από την Ελλάδα φέρεται ότι έχουν «φύγει» 14.401 σκευάσματα. Η ζημιά στο ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται στα 13.600.000 ευρώ.

Το κύκλωμα αυτό, συνήθιζε να χρησιμοποιεί, επίσης, ένα ανθοπωλείο στο Παγκράτι και ένα ιχθυοπωλείο στην Καλλιθέα, προκειμένου να κρύβει τα παράνομα εμπορεύματά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις