Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα

  του Γιάννη Ντσούνου Εδώ και αρκετό καιρό στη ΝΔ εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά είναι προεκλογική ανεξάρτητα από τον ακριβή χρόνο που θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας να στηθούν οι κάλπες. Για τον λόγο αυτό οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι όχι μόνο να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της […]

 

του Γιάννη Ντσούνου

Εδώ και αρκετό καιρό στη ΝΔ εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά είναι προεκλογική ανεξάρτητα από τον ακριβή χρόνο που θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας να στηθούν οι κάλπες. Για τον λόγο αυτό οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι όχι μόνο να συσπειρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και να αποκτήσει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στην Ευρώπη και τους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρουν μιλώντας στην Alpha freepress στελέχη που συνοδεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ταξίδια του στην Ευρώπη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται ως δυνάμει πρωθυπουργός σε όλα τα συνέδρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, του ισχυρότερου πολιτικού σχηματισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Πειραιώς, η δυναμική που έχει αναπτύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επιστεγαστεί τον επόμενο μήνα, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τους σημαντικότερους ηγέτες της γηραιάς ηπείρου. Η αρχή θα γίνει στο Μόναχο στις 6 και τις 7 Ιουνίου, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει στο «Study Group» του ΕΛΚ, που είναι η σημαντικότερη ετήσια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται οι κ.κ. Βέμπερ, Ταγιάνι, και Ντόλ, καθώς και η Άγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτζ.

Λίγες ημέρες μετά ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί ξανά στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο στις 26 και 27 του μήνα. Σε αυτήν την επίσκεψη ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ και τον υπουργό Εσωτερικών της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης. Πληροφορίες της Alpha freepress αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα ραντεβού αυτά, αφού θα πρέπει να αποδείξει ότι η ΝΔ είναι καθόλα έτοιμη για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Η Alpha freepress αποκαλύπτει σήμερα την στάση και την επιχειρηματολογία που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ απέναντι στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Η επιχειρηματολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος έχει να κάνει αμιγώς με τα οικονομικά μεγέθη και το αναπτυξιακό σχέδιο και πρόγραμμα της ΝΔ, που οδηγεί την χώρα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με παράλληλη τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά και συρρίκνωση των περιττών δημοσίων δαπανών. Το πρόγραμμα μείωσης των φορολογικών συντελεστών σταδιακά σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα αποτελεί το σημαντικότερο βέλος στην φαρέτρα του κ. Μητσοτάκη και ακολουθεί η διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Όπως ευελπιστούν στην Πειραιώς, η κοστολόγηση του προγράμματος αυτού με παράλληλη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων του κράτους αποτελεί ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής που θα βρει σύμφωνους του Ευρωπαίους εταίρους.

Ο δεύτερος άξονας είναι αμιγώς πολιτικός και έχει να κάνει με πιθανές συμφωνίες «εν κρυπτώ» της σημερινής κυβέρνησης για δήθεν αναπτυξιακά σχέδια. Όπως αποκαλύπτει στην Alpha freepress κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, «τέτοιου είδους συμφωνίες δεν δεσμεύουν την ΝΔ, όταν θα γίνει κυβέρνηση, και δεν θα έχει καμμα υποχρέωση για την υλοποίηση καμίας εξ αυτών».

Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτυγχάνει δύο στόχους. Από την μια επικοινωνεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και από την άλλη δηλώνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να συνομιλούν και να συναποφασίζουν με την ελληνική κυβέρνηση με «βάθος» λίγων μηνών, καθώς ο επόμενος πρωθυπουργός και επομένως και συνομιλητής τους δεν θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα με τις επαφές του στην Γερμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να εξετάσουν το ενδεχόμενο συναντήσεων και με άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών μέσα στο καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους σε οικονομικό επίπεδο. Ο πρόεδρος της ΝΔ το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και επιθυμεί να προετοιμάσει το έδαφος και στο εξωτερικό σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώξει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος.

Οι κινήσεις Μητσοτάκη το επόμενο χρονικό διάστημα συμπυκνώνονται στην φράση στενού του συνεργάτη «Είμαστε έτοιμοι, εντός κι εκτός Ελλάδος…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΝΔ: Πρώτο επίσημο «ναι» στην αναδοχή

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις