Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η… μυστική κίνηση για τέλεια βινεγκρέτ
PLUS

Η… μυστική κίνηση για τέλεια βινεγκρέτ

Η βινεγκρέτ είναι η λύση πολλών για να δώσουν γεύση στη σαλάτα τους, καθώς είναι μια εύκολη σάλτσα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και να διατηρηθεί για αρκετό καιρό.  Δεν είναι εύκολο όμως να πετύχει κανείς την τέλεια βινεγκρέτ που θα έχει κρεμώδη υφή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναμείξει κανείς το ξύδι, τη μουστάρδα, […]

Η βινεγκρέτ είναι η λύση πολλών για να δώσουν γεύση στη σαλάτα τους, καθώς είναι μια εύκολη σάλτσα που μπορεί να φτιαχτεί γρήγορα και να διατηρηθεί για αρκετό καιρό. 

Δεν είναι εύκολο όμως να πετύχει κανείς την τέλεια βινεγκρέτ που θα έχει κρεμώδη υφή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναμείξει κανείς το ξύδι, τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά, ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο ζεστό ζωμό.

Διαβάστε ακόμα:

Με αυτό το κόλπο, θα απολαμβάνεις το κέικ σου για μέρες

Στόχος είναι το αλάτι και όλα τα υλικά να μπορούν να συνδυαστούν καλύτερα με το μείγμα ξύδι – μουστάρδα. Έπειτα, ρίχνει κανείς το λάδι.

Στην αρχή καλό είναι να προστεθεί σταγόνα – σταγόνα και μετά με πολύ μικρή ροή, ανακατεύοντας συνεχώς. Έτσι, η βινεγκρέτ θα αποκτήσει την τέλεια υφή.

Να σημειωθεί πως οι χρήσεις μιας βινεγκρέτ είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο στις σαλάτες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαρινάδες και ως σάλτσα για κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και λαχανικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις