Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η ιστορία ενός πρόσφυγα 111 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

Η ιστορία ενός πρόσφυγα 111 ετών

Η Λάιλα Σάλεχ γεννήθηκε στο Κομπάνι της Συρίας το 1907 και σήμερα είναι ένας πρόσφυγας 111 ετών. Η ηλικιωμένη εγκατέλειψε την πατρίδα της λόγω του πολέμου και με την οικογένεια της κατόρθωσε να φτάσει στην Ελλάδα με σκοπό να πάει στην Γερμανία για να ξαναδεί τις εγγονές της που ζουν στη Γερμανία. Όμως υπάρχει ένα […]

Η Λάιλα Σάλεχ γεννήθηκε στο Κομπάνι της Συρίας το 1907 και σήμερα είναι ένας πρόσφυγας 111 ετών.

Η ηλικιωμένη εγκατέλειψε την πατρίδα της λόγω του πολέμου και με την οικογένεια της κατόρθωσε να φτάσει στην Ελλάδα με σκοπό να πάει στην Γερμανία για να ξαναδεί τις εγγονές της που ζουν στη Γερμανία.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Στη Λάιλα Σάλεχ έχει χορηγηθεί άσυλο, όχι όμως και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μόνη που μπορεί να ταξιδέψει, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της ηλικίας της.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγικό περιστατικό με νεογέννητο μωρό

Σύμφωνα με το euronews.com η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Solidarity Now» και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσπαθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό.

«Στόχος μας είναι να γίνει ότι είναι δυνατό, το γρηγορότερο δυνατό, ώστε όλοι μαζί οι άνθρωποι να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Πρέπει όλοι να φτάσουν μαζί στην Γερμανία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τονίσουμε την ευαλωτότητα της κατάστασης για να κινηθούν οι διαδικασίες γρηγορότερα για όλους» υποστηρίζει η Βάλια Σαββίδου, υπεύθυνη τύπου και εκδηλώσεων του «Solidarity Now».

«Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το Κομπάνι της Συρίας με προορισμό την Γερμανία. Ένα ταξίδι που η Λάιλα Σαλεχ δεν μπορεί να κάνει μόνη, γι’ αυτό και ζητεί να δοθεί άσυλο στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του. Για την πρόσφυγα που μετρά 111 χρόνια ζωής, αυτή είναι μια μάχη με τον χρόνo» μεταδίδει από την Αθήνα, ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις