Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η… βόμβα Μοσκοβισί για την ελληνική οικονομία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η… βόμβα Μοσκοβισί για την ελληνική οικονομία

Νέα διευθέτηση με τους εταίρους και πιστωτές της στην Ευρωζώνη θα χρειαστεί η Ελλάδα, μόλις τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης την 20η Αυγούστου. Ο λόγος, για να εξασφαλιστεί ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και ότι η δημοσιονομική πειθαρχία θα τηρηθεί, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί. Διαβάστε ακόμα «Απαραίτητη […]

Νέα διευθέτηση με τους εταίρους και πιστωτές της στην Ευρωζώνη θα χρειαστεί η Ελλάδα, μόλις τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης την 20η Αυγούστου.

Ο λόγος, για να εξασφαλιστεί ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και ότι η δημοσιονομική πειθαρχία θα τηρηθεί, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Διαβάστε ακόμα

«Απαραίτητη για τη χώρα η προληπτική γραμμή στήριξης»

«Θα χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε μια διευθέτηση μετά το πρόγραμμα, η οποία θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής, τα επόμενα χρόνια, των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί, καθώς και τη συνέχιση της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής — η οποία όμως δεν θα είναι ένα μεταμφιεσμένο νέο πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Peterson Institute of International Affairs στην Ουάσινγκτον.

Όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο, θα ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο όσον αφορά τη δημοσιονομική της πολιτική και θα υπόκειται σε λιγότερο λεπτομερή αξιολόγηση σε ετήσια βάση, τη λεγόμενη επιτήρηση μετά το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις