Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ηχηρό “όχι” Ράμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων
ΚΟΣΜΟΣ

Ηχηρό “όχι” Ράμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων

    Ηχηρό «όχι» από τον Έντι Ράμα, σε κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες. Η κυβέρνηση της Αλβανίας κλείνει την πόρτα σε μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αλβανός πρωθυπουργός απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμη κι αν προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην ΕΕ. Μιλώντας […]

 

 

Ηχηρό «όχι» από τον Έντι Ράμα, σε κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση της Αλβανίας κλείνει την πόρτα σε μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός απορρίπτει τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμη κι αν προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην ΕΕ.

Μιλώντας στη Bild, ο Ράμα εξηγεί ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων ως ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά φυσικά δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της.

Ζάεφ: Ο Κοτζιάς παλεύει για τη «Μακεδονία» λες και είναι δική του χώρα

Ο Ράμα κρίνει ότι η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος κυματοθραύστη για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της ΕΕ θα ήταν «επικίνδυνη λύση».

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.

Την Τρίτη, οι κυβερνήσεις της ΕΕ άνοιξαν τον δρόμο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τα Σκόπια, όμως ταυτόχρονα συνέδεσαν την πρόοδό τους με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις