Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εν ψυχρώ εκτέλεση Δημάρχου σε τελετή – Ήταν στη μαύρη λίστα (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Εν ψυχρώ εκτέλεση Δημάρχου σε τελετή – Ήταν στη μαύρη λίστα (vid)

Ένα σοκαριστικό βίντεο από την τελετή στο δημαρχείο της Τάνουαν, νότια της Μανίλας στις Φιλιππίνες, δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Δημάρχου. Ο Αντόνιο Χαλίλι ήταν στη μαύρη λίστα του Ντουτέρτε, ως ύποπτος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η εβδομαδιαία τελετή εκτυλισσόταν κανονικά όταν ο δήμαρχος δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από έναν ελεύθερο σκοπευτή που βρισκόταν […]

Ένα σοκαριστικό βίντεο από την τελετή στο δημαρχείο της Τάνουαν, νότια της Μανίλας στις Φιλιππίνες, δείχνει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Δημάρχου. Ο Αντόνιο Χαλίλι ήταν στη μαύρη λίστα του Ντουτέρτε, ως ύποπτος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η εβδομαδιαία τελετή εκτυλισσόταν κανονικά όταν ο δήμαρχος δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από έναν ελεύθερο σκοπευτή που βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση. Οι παριστάμενοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν, ενώ οι σωματοφύλακες του δημάρχου άνοιξαν πυρ.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και ο θάνατος του δήμαρχου επιβεβαιώθηκε στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ρενάτο Μερκάδο δήλωσε ότι ο δράστης βρισκόταν περίπου 150 μέτρα από τον δήμαρχο.

Εν ψυχρώ εκτέλεση στη μέση του δρόμου, για 400 ευρώ (vid)

«Η απόσταση ήταν εκπληκτική. Δεν ήταν οποιοσδήποτε αυτός που πυροβόλησε, ήταν κάποιος με τις ικανότητες ενός εκπαιδευμένου ελεύθερου σκοπευτή», πρόσθεσε.

Ο Χαλίλι είχε στηρίξει δημοσίως την αιματηρή εκστρατεία του Ντουτέρτε εναντίον των ναρκωτικών. Όμως το όνομά του βρέθηκε σε έναν κατάλογο με εκλεγμένους αξιωματούχους οι οποίοι φέρονταν να είναι χρήστες ή διακινητές ναρκωτικών.

Ο δήμαρχος είχε αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά όμως του αφαιρέθηκε ο έλεγχος των δυνάμεων της αστυνομίας της περιοχής.

Άμεση καταδίκη της δολοφονίας από την αντιπολίτευση

«Πρόκειται προφανέστατα για ένα ακόμη περιστατικό εξωδικαστικού φόνου εξαιτίας του λεγόμενου πολέμου κατά των ναρκωτικών τον οποίο έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Φράνσις Πανγίλιναν, ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης.

«Αυτές οι εικόνες της Άγριας Δύσης των Φιλιππίνων αποθαρρύνουν τόσο τους ξένους όσο και τους Φιλιππινέζους επενδυτές», πρόσθεσε.

Τρεις ακόμη δήμαρχοι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό έχουν ήδη δολοφονηθεί, ενώ ένας άλλος έχει φυλακιστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις