Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Εμφύλιος» για τη Γάζα – Σε γραμμές… παράλληλες Κοτζιάς και ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμφύλιος» για τη Γάζα – Σε γραμμές… παράλληλες Κοτζιάς και ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά για την τακτική ίσων αποστάσεων που κράτησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα αφήνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.  Το «λουτρό αίματος» στη Λωρίδα της Γάζας αποδοκίμασε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Φωτεινή Βάκη, ζήτησε να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα και από τη Βουλή. Διαβάστε ακόμα […]

Αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά για την τακτική ίσων αποστάσεων που κράτησε το υπουργείο Εξωτερικών μετά το λουτρό αίματος στη Γάζα αφήνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το «λουτρό αίματος» στη Λωρίδα της Γάζας αποδοκίμασε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Φωτεινή Βάκη, ζήτησε να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα και από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα

Λουτρό αίματος στη Γάζα – Παιδιά νεκρά, το απόλυτο χάος

«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ακόμα σφαγής των Παλαιστινίων από ισραηλινά στρατεύματα, με τη χρήση άμετρης, οριακής βίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και δεν μπορώ παρά, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, να εκφράσω την πλήρη αποδοκιμασία όλων μας σε αυτές τις μεθόδους», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Φωτεινή Βάκη, που σημείωσε: «Αυτοσυγκράτηση θα πρέπει να απευθύνεται στο ισραηλιτικό κράτος. Δεν χωρά τακτική ίσων αποστάσεων».

Παράλληλα, η Αννέτα Καββαδία χαρακτήρισε δολοφονική την επίθεση του Ισραήλ και «κάρφωσε» τον υπουργό Εξωτερικών τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να επικρατούν λογικές Ποντίου Πιλάτου. «Η καταδίκη δεν μπορεί να είναι ναι μεν αλλά ιδίως από μια χώρα σαν την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Τον αποτροπιασμό της για την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε με ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, αν και προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα

Παγκόσμια ανησυχία για το μακελειό στη Γάζα

«Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα. Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας.

Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις