Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη: Χημικά κατά μικρών παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων (vids)
ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη: Χημικά κατά μικρών παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων (vids)

Οργή προκαλούν τα βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες κόσμου έσπευσε να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μικρά παιδιά κλαίνε από τα δακρυγόνα και γυναίκες τραυματίες κείτονται στο έδαφος. Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η συγκέντρωση αμαυρώθηκε από τα επεισόδια και την […]

Οργή προκαλούν τα βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες κόσμου έσπευσε να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μικρά παιδιά κλαίνε από τα δακρυγόνα και γυναίκες τραυματίες κείτονται στο έδαφος.

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η συγκέντρωση αμαυρώθηκε από τα επεισόδια και την αλόγιστη χρήση χημικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα και να σπάσουν τα τηλέφωνα του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ ο συνολικός αριθμός των ατόμων στα οποία χρειάστηκε να χορηγηθούν οι πρώτες βοήθειες ανέρχεται σε 60. Οχτώ εξ αυτών, δε, χρειάστηκε να διακομιστούν σε εφημερεύον νοσοκομείο.

«Αυτά αφορούσαν κυρίως σε αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Η πλειονότητα αντιμετωπίστηκε επιτόπου με παροχή πρώτων βοηθειών και μόνο 8 από αυτά διακομίστηκαν στην εφημερία του Ιπποκράτειου Γ.Ν.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ξύλο, ρίψη χημικών, τραυματίες, προσαγωγές και συλλήψεις αμαύρωσαν τη χθεσινή διαδήλωση ενώ οι μάχες κουκουλοφόρων-ΕΛΑΣ ήταν πολύωρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν να ρίχνουν χημικά ακόμη και κατά μικρών παιδιών και ηλικιωμένων! Φωτορεπόρτερ που καλύπτουν πορείες επί χρόνια δήλωσαν πως ποτέ δεν έχουν ξαναδεί τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ και οι ίδιοι έκαναν λόγο για επιθέσεις εις βάρος τους.

Δείτε ακόμη:

Οκτώ συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (pics-vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις