Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δυο μετανάστες σκοτώθηκαν σε καταδίωξη – Διακινητής ένας 17χρονος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο μετανάστες σκοτώθηκαν σε καταδίωξη – Διακινητής ένας 17χρονος

Τραγωδία στη διάρκεια καταδίωξης οχήματος, που οδηγούσε 17χρονος Πακιστανός και με το οποίο προωθούσε λαθραία στο εσωτερικό της χώρας οκτώ παράτυπους μετανάστες. Ο οδηγός- διακινητής έχασε τον έλεγχο Στη διάρκεια της καταδίωξης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορεία του και ανετράπη με αποτέλεσμα δύο από τους αλλοδαπούς να χάσουν τη ζωή […]

Τραγωδία στη διάρκεια καταδίωξης οχήματος, που οδηγούσε 17χρονος Πακιστανός και με το οποίο προωθούσε λαθραία στο εσωτερικό της χώρας οκτώ παράτυπους μετανάστες.

Ο οδηγός- διακινητής έχασε τον έλεγχο

Στη διάρκεια της καταδίωξης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορεία του και ανετράπη με αποτέλεσμα δύο από τους αλλοδαπούς να χάσουν τη ζωή τους και οι υπόλοιποι να τραυματισθούν.

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής- Ξάνθης η καταδίωξη

Η υπόθεση που προκαλεί λύπη για τον θάνατο των δύο παράτυπων μεταναστών του Σαββάτου  στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διασταύρωση Φαναρίου).

Ο 17χρονος οδηγός από το Πακιστάν δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 17χρονος  Πακιστανός, οδηγός επιβατηγού αυτοκινήτου, όπου επέβαιναν, όπως προέκυψε στην συνέχεια,  οκτώ μετανάστες, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομίας Ροδόπης και ανέπτυξε ταχύτητα, επιχειρώντας να διαφύγει.

Στη διασταύρωση της Ποταμιάς έχασε τον έλεγχο

Στη συνέχεια, στο ύψος της διασταύρωσης Ποταμιάς, ο διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική έκταση.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός δύο εκ των επιβαινόντων στο όχημα, ο τραυματισμός των υπολοίπων έξι και του διακινητή, ο οποίος και συνελήφθη.

Σε βάρος του διακινητή σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Στα νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας οι τραυματίες

Οι θανόντες και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Καβάλας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.

Σύλληψη άλλων δύο διακινητών που μετέφεραν 30 παράτυπους μετανάστες

Επίσης,  από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο  αλλοδαποί, ένας 26χρονος υπήκοος Λιβάνου και ένας 25χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα  μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, Λιβύης και Αφγανιστάν.

Ανέπτυξαν ταχύτητα να εξαφανιστούν

Στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Οι διακινητές όρμησαν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης

Τελικά, το όχημα εισήλθε στο χώρο της Πανεπιστημιούπολής Ξάνθης, όπου ο 26χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο και τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις