Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακοπές τέλος: Στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές τέλος: Στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ακόμη και μετά την επιστροφή από τις διακοπές στο μυαλό όλων το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτείται με τον ερχομό των πρώτων υποχρεώσεων της σεζόν που αρχίζει. Έτσι και τώρα η ανάρτηση χθες τη νύχτα των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ (με την όλη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα) επαναφέρει και τους τελευταίους ονειροπόλους στη σκληρή […]

Ακόμη και μετά την επιστροφή από τις διακοπές στο μυαλό όλων το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτείται με τον ερχομό των πρώτων υποχρεώσεων της σεζόν που αρχίζει. Έτσι και τώρα η ανάρτηση χθες τη νύχτα των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ (με την όλη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα) επαναφέρει και τους τελευταίους ονειροπόλους στη σκληρή πραγματικότητα.

Για πολλούς δε ιδιοκτήτες ακινήτων η πραγματικότητα αυτή αναμένεται εφιάλτης, καθώς θα τους φέρει αντιμέτωπους με αυξήσεις ακόμη και άνω των 200 ευρώ. Ειδικότερα, συνολικά 7.310.185 φυσικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν κύριο φόρο 2,3 δισ. ευρώ και συμπληρωματικό φόρο 367 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαλλαγές ανέρχονται σε 95 εκατ. ευρώ. Από την άλλη 58.287 νομικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν κύριο φόρο 197 εκατ. ευρώ και συμπληρωματικό 253 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου και η 5η και τελευταία ως το τέλος του Ιανουαρίου. Όσον αφορά δε στις διακυμάνσεις του φόρου, αυτές διαγράφονται αναλυτικά ως εξής:

  • Για 737.709 ιδιοκτήτες θα υπάρξει αύξηση από 1 έως 50 ευρώ (12 ευρώ κατά μέσο όρο) στο ποσό του ΕΝΦΙΑ για φέτος.
  • Για 160.001 ιδιοκτήτες θα υπάρξει αύξηση από 50 έως 200 ευρώ, ενώ
  • Για 48.961 φορολογούμενους η αύξηση πάνω από 200 ευρώ.
  • Για 1.470.962 ιδιοκτήτες θα υπάρξουν μειώσεις και τέλος
  • Για 3.995.181 ο φόρος θα παραμείνει αμετάβλητος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Bloomberg: Ανέγγιχτα τα μεγαλύτερα υπουργεία – Παραμένει η βαριά δέσμευση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις