Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Έκκληση προς τις ελληνικές Aρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Έκκληση προς τις ελληνικές Aρχές

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ζητούν την άμεση μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, προειδοποιούν για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια. Ενώ κρούουν τον κώδωνα και για την πολιτική που […]

Έκκληση προς τις ελληνικές αρχές απευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ζητούν την άμεση μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, ενόψει της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, προειδοποιούν για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια.

Ενώ κρούουν τον κώδωνα και για την πολιτική που εφαρμόζεται σχετικά με τον περιορισμό των μεταναστών και προσφύγων στα νησιά.

Διαβάστε ακόμα:

Πόλη… φάντασμα η Μυτιλήνη λόγω επίσκεψης Τσίπρα

«Χιλιάδες άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά στη Λέσβο ζουν σε άθλιες συνθήκες, με ανεπαρκή πρόσβαση σε αναγκαία ιατρική βοήθεια.

Καθώς γύρω στους 500 ανθρώπους φτάνουν στη Λέσβο κάθε εβδομάδα, η υπερσυγκέντρωση και η αυξανόμενη ζήτηση για ιατρικές και άλλες υπηρεσίες έχουν φέρει τον καταυλισμό της Μόριας για άλλη μια φορά σε οριακό σημείο.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απευθύνουν έκκληση στις ελληνικές αρχές για άμεση μεταφορά των ανθρώπων από τη Λέσβο στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και για άμεση κλιμάκωση της παροχής υγείας στο νησί», υπογραμμίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο, Κατερίνα Κατωπόδη αναφέρει: «Εδώ και μήνες έχουμε προειδοποιήσει για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης σωματικής και ψυχικής υγείας στη Λέσβο.

Οι αρχές δεν έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την ξεκάθαρη ανάγκη και το μαρτύριο των ανθρώπων συνεχίζει να μεγαλώνει. Καθημερινά βλέπουμε στην κλινική μας ασθενείς με επείγουσες ανάγκες, πολλοί από τους οποίους έχουν αυτοτραυματιστεί ή διαπράξει απόπειρες αυτοκτονίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις