Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βοήθησε τη NASA με τον πιο απλό τρόπο!
PLUS

Βοήθησε τη NASA με τον πιο απλό τρόπο!

Η NASA ζητά τη συνδρομή των πολιτών για το project CERES. Πρόκειται για το νέο της εγχείρημα της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος. Το CERES απαντά στο Clouds Earth’s Radiant Energy System. Στόχος του η μελέτη του κλίματος της Γης και του ρόλου που παίζουν στη διαμόρφωσή του τα σύννεφα. Διαβάστε ακόμα: Η μπαταρία «σταθμός» είναι πλέον γεγονός Το CERES υποστηρίζεται από […]

Η NASA ζητά τη συνδρομή των πολιτών για το project CERES.

Πρόκειται για το νέο της εγχείρημα της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος. Το CERES απαντά στο Clouds Earth’s Radiant Energy System.

Στόχος του η μελέτη του κλίματος της Γης και του ρόλου που παίζουν στη διαμόρφωσή του τα σύννεφα.

Διαβάστε ακόμα:

Η μπαταρία «σταθμός» είναι πλέον γεγονός

Το CERES υποστηρίζεται από 6 δορυφόρους. Πολλές φορές όμως είναι δύσκολο να διακρίνουν τα διαφόρων τύπου σύννεφα από άλλα ιπτάμενα αντικείμενα, ειδικά σε περιοχές όπου υπάρχουν έντονες χιονοπτώσεις.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Διαστημική Υπηρεσία ζητά από τους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες τα σύννεφα και να τις μοιράζονται με τους ειδικούς μέσα από την εφαρμογή GLOBE Observer.

Αν οι φωτογραφίες συμπίπτουν με το πέρασμα του δορυφόρου από την συγκεκριμένη περιοχή, τότε η NASA μπορεί να συγκρίνει τις λήψεις και αναλύοντας τα δεδομένα να καταλάβει αν πρόκειται πραγματικά για σύννεφο.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει έως 10 φωτογραφίες την ημέρα μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις