Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βανδαλισμός με λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Βανδαλισμός με λάδι και στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, νέο κρούσμα με λάδι σε εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη στο κεντρικό κτίριο της Κουμπάρη. Χθες Κυριακή, εργάσιμη μέρα για το μουσείο, άγνωστοι μπήκαν στο ισόγειο, εκεί όπου και εκτίθεται η μόνιμη συλλογή του μουσείου και έριξαν λιπαρή ουσία στις βάσεις και το πάτωμα. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας […]

Benaki_Museum_Athens

Μετά το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, νέο κρούσμα με λάδι σε εκθέματα του Μουσείου Μπενάκη στο κεντρικό κτίριο της Κουμπάρη.

Χθες Κυριακή, εργάσιμη μέρα για το μουσείο, άγνωστοι μπήκαν στο ισόγειο, εκεί όπου και εκτίθεται η μόνιμη συλλογή του μουσείου και έριξαν λιπαρή ουσία στις βάσεις και το πάτωμα.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη:

«Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού. Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως σε πρόσφατη συναφή περίπτωση,  τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου.

Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήσαν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά.

Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών».

Δείτε ακόμη:

 Λυδία Κονιόρδου

Κονιόρδου για Βυζαντινό Μουσείο: «Ε… όχι βανδαλισμός. Κάποιες κυρίες άπλωναν κάποιο λάδι…»! (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις