Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποτροπιασμός: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο – Εξετάζουν τη σχέση με την έρευνά της
ΚΟΣΜΟΣ

Αποτροπιασμός: Βίασαν και σκότωσαν δημοσιογράφο – Εξετάζουν τη σχέση με την έρευνά της

Σοκ στη Βουλγαρία με την δολοφονία μιας 30χρονης δημοσιογράφου στην πόλη Ρούσε, το βράδυ του Σαββάτου H Βικτορία Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών πόρων. Ωστόσο η βουλγαρική αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η δολοφονία της Μαρίνοβα σχετίζεται […]

Σοκ στη Βουλγαρία με την δολοφονία μιας 30χρονης δημοσιογράφου στην πόλη Ρούσε, το βράδυ του Σαββάτου

H Βικτορία Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών πόρων.

Ωστόσο η βουλγαρική αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η δολοφονία της Μαρίνοβα σχετίζεται με την έρευνά της.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός της προήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία. Η 30χρονη προηγουμένως είχε βιαστεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βικτορία Μαρίνοβα

Η τελευταία εκπομπή της Mαρίνοβα αφορούσε έρευνα από ομάδα Βουλγάρων δημοσιογράφων για εταιρείες που εμπλέκονται σε κοινοτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια υποδομών και διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. Υποστήριξε ότι το 30 με 40% της χρηματοδότησης που έλαβε ένας όμιλος εταιρειών σπαταλήθηκε από τη διαφθορά και τις δωροδοκίες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Μαρινόβα πήρε συνέντευξη από δυο δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, οι οποίοι είχαν κρατηθεί από τη βουλγαρική αστυνομία για την επίμαχη έρευνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βικτορία Μαρίνοβα

Ομάδες καταπολέμησης της διαφθοράς και ευρωβουλευτές ζήτησαν από την βουλγαρική κυβέρνηση και τις αρχές την πλήρη διερεύνηση του θανάτου της δημοσιογράφου.

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία δημοσιογράφου στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Βικτορία Μαρίνοβα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις