Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποστόλου: «Δεν θα χαθούν τα 4,6 εκατ. για τη φέτα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: «Δεν θα χαθούν τα 4,6 εκατ. για τη φέτα»

Σε «κίνδυνο» βρίσκεται η χρηματοδότηση για την φέτα καθώς χάθηκε η προθεσμία για την χρηματοδότηση. Καθησυχαστικός φαίνεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παρότι επανέλαβε τα περί καθυστερήσεων που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία για χρηματοδότηση 4,6 εκατ. ευρώ για την προώθηση της φέτας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι συγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι δεν […]

Σε «κίνδυνο» βρίσκεται η χρηματοδότηση για την φέτα καθώς χάθηκε η προθεσμία για την χρηματοδότηση.

Καθησυχαστικός φαίνεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος παρότι επανέλαβε τα περί καθυστερήσεων που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί η προθεσμία για χρηματοδότηση 4,6 εκατ. ευρώ για την προώθηση της φέτας, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι συγκεκριμένοι κοινοτικοί πόροι δεν θα χαθούν.

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των κορυφαίων στελεχών του οργανισμού Δήμητρα, τις οποίες έκανε δεκτές είπε ότι: «Δεν χάθηκε το πρόγραμμα, χάθηκε η παράταση.

Υπήρξαν προβλήματα τεχνικού χρακτήρα, ζητήσαμε πρώτη δεύτερη παράταση. Ζητήσαμε τρίτη παράταση και είπα ότι αν έρθει η επόμενη μέρα μετά την παράταση και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα μου υποβάλλετε τις παραιτήσεις σας».

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας – Ζάεφ: Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο ραντεβού

Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει νέα παράταση και ότι δεν θα χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια: «Δεν υπάρχει περίπτωση… Αυτά τα προγράμματα θα υλοποιηθούν για τη φέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία σχολίασε ότι «την προηγούμενη χρονιά δόθηκαν 44 εκατομμύρια, φέτος διπλασιάσαμε τα κονδύλια, απλά για να ανακουφίσουμε τον κλάδο», αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγροτικού τομέα. «Έχουμε ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 5,6 δισ.. Έχουμε ήδη δεσμεύσει το 65-70% αυτών των πόρων γι’ αυτό και βλέπετε κινητικότητα σε αυτό το χώρο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις