Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αποκάλυψη για φωτιές: «Υπήρχε χρόνος να φύγουν οι άνθρωποι»
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη για φωτιές: «Υπήρχε χρόνος να φύγουν οι άνθρωποι»

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τις φονικές πυρκαγιές έδωσε ο ακαδημαϊκός – καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός. «Οι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν. Υπήρχε χρόνος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1. «Δεν υπήρξε όμως καμία καθοδήγηση. Κανείς δεν οδήγησε με ασφάλεια τους ανθρώπους στη θάλασσα», συνέχισε, […]

Απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τις φονικές πυρκαγιές έδωσε ο ακαδημαϊκός – καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός.

«Οι άνθρωποι έπρεπε να φύγουν. Υπήρχε χρόνος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι εκκενώθηκαν οι παιδικές κατασκηνώσεις», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Δεν υπήρξε όμως καμία καθοδήγηση. Κανείς δεν οδήγησε με ασφάλεια τους ανθρώπους στη θάλασσα», συνέχισε, αναφερόμενος στη σειρά λαθών που σημειώθηκαν.

Όπως επισήμανε ο κος Ζερεφός, την κρίσιμη ώρα εκτιμήθηκε ότι η φωτιά δεν θα περνούσε τη Μαραθώνος, ενώ ήταν προφανές ότι θα περνούσε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας οι άνεμοι «έτρεχαν» με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στο Μάτι, η ταχύτητα ήταν 100 χιλιόμετρα.

Τέλος, ο τόνισε ότι στο εξής θα έχουμε να κάνουμε με ακραία καιρικά φαινόμενα και, συνεπώς, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ανάλογες καταστάσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμα:

Αυξάνονται οι ταυτοποιήσεις – Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις