Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ανησυχία για τις δηλώσεις Ζάεφ – Στη δημοσιότητα το βίντεο, επιβεβαιώνονται οι “ορέξεις” των Σκοπίων
ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχία για τις δηλώσεις Ζάεφ – Στη δημοσιότητα το βίντεο, επιβεβαιώνονται οι “ορέξεις” των Σκοπίων

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για την “μακεδονική γλώσσα” Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να χαμηλώσει τους τόνους, τα ντοκουμέντα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM δημιουργεί μεγαλύτερες ανησυχίες. Στην ουσία, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει […]

Ζόραν-Ζάεφ.jpg

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για την “μακεδονική γλώσσα”

Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να χαμηλώσει τους τόνους, τα ντοκουμέντα κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM δημιουργεί μεγαλύτερες ανησυχίες.

Στην ουσία, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την όρεξη στους Σκοπιανούς για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας.

Απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ.

Με τρόπο ξεκάθαρο, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.

Όλα αυτά, ενώ οι κυβερνήσεις έλεγαν συνεχώς στην αρχή – και εν μέσω επεισοδίων – πως η συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και τις δηλώσεις με τις οποίες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανοίγει ξεκάθαρα θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις