Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κινέτα: Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί (pic+vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κινέτα: Καίγονται σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί (pic+vid)

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κινέτα η οποία κατακαίει πευκοδάσος και έχει ήδη κάψει σπίτια, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή. Μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη. […]

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κινέτα η οποία κατακαίει πευκοδάσος και έχει ήδη κάψει σπίτια, αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Ενώ υπάρχουν φόβοι πως οι φλόγες θα πλησιάσουν και το Αλεποχώρι.

Φωτιά στην Κινέτα – Οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές (vid)

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ περισσότερα από 5 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και πολλά ακόμη λόγω του αέρα κινδυνεύουν να καούν, την ίδια ώρα άλλες πηγές κάνουν λόγω για 8 κατεστραμένα σπίτια.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν κινητοποιηθεί 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο πεζοπόρες ομάδες. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από την έναρξη της κινητοποίησης, που σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού

Με εντολή της αστυνομίας έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Μαύρισε ο ουρανός – Μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια (vid)

Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου

Λόγω της φωτιάς κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυτή την ώρα η νέα και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 57ο χλ.

Συγκλονιστικές εικόνες έχει καταγράψει η κάμερα ενός οδηγού που περνά από την εθνική οδό στην Κινέτα.

«Σκέπασε» Ακρόπολη και Βουλή ο καπνός

Η κατάσταση είναι δύσκολη μιας και ο αέρας δημιουργεί απρόβλεπτες συνθήκες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που δυσκολεύονται να προβλέψουν τις κινήσεις της πυρκαγιάς.

Οι καπνοί από την πυρκαγιά στο πευκόδασος έχουν καλύψει ολόκληρη την Αττική και τον Σαρωνικό.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το πρακτορείο φωτογραφικών Eurokinissi που φαίνονται να σύννεφα καπνού να έχουν φτάσει μέχρι την Ακρόπολη και να «πνίγουν» και την Βουλή!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις