Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά τις δηλώσεις Μαλέλη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναταράξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά τις δηλώσεις Μαλέλη

Άνω κάτω έγινε το Κίνημα Αλλαγής μετά τις δηλώσεις του γραμματέα επικοινωνίας Σταμάτη Μαλέλη σε ραδιοφωνικό σταθμό, περί «στενών σχέσεων» του Κινήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ Ο κ. Μαλέλης υπογράμμισε πως δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που «θα φέρει τον όλεθρο» και ότι δεν θα φοβηθεί και δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Στελέχη του […]

Σταμάτης-Μαλέλης-Κίνημα-Αλλαγής.jpg

Άνω κάτω έγινε το Κίνημα Αλλαγής μετά τις δηλώσεις του γραμματέα επικοινωνίας Σταμάτη Μαλέλη σε ραδιοφωνικό σταθμό, περί «στενών σχέσεων» του Κινήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μαλέλης υπογράμμισε πως δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας που «θα φέρει τον όλεθρο» και ότι δεν θα φοβηθεί και δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική.

Στελέχη του κόμματος, καλούν τη Φώφη Γεννηματά να “δώσει εξηγήσεις”.

Με δήλωσή του στον Νews 24/7 ο κ. Μαλέλης δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν φοβάται τις δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική. Σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστεί «με μία κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο».

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ», γιατί «εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».

«Δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία», πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, ο πήχης για το κόμμα του στην εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. «Ένα 6%-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει», παρατήρησε ο κ. Μαλέλης.

Έκανε σαφές πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία.

Παππάς: Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο της ΝΔ

«Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ», σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος «να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ».

«Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία… Εδώ υπάρχει μια ανάκαμψη συνολικά, και της οικονομίας και της κοινωνίας και μια οπισθοδρόμηση πολιτική δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα. Αυτό αποτυπώνεται και σε δηλώσεις στελεχών, και πυκνώνει μια τάση για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός είπε ότι «έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές».

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «τα διλήμματα είναι πραγματικά».

Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, απάντησε:

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης. Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν.

Στην Ελλάδα θα έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή δεν θα έχουμε; Δοκιμάστηκαν και οι δύο συνταγές: αυτή που εκτίναξε την ανεργία και αυτή της σταθεροποίησης που μείωσε την ανεργία…» σημείωσε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα αμοιβών και δεν είναι ιδεοληψία της αριστεράς η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για απολύσεις κλπ. «Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις