Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Αλλεργίες: Πώς να… νικήσεις τον «εφιάλτη» της άνοιξης
ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες: Πώς να… νικήσεις τον «εφιάλτη» της άνοιξης

Οι αλλεργίες είναι ο «πονοκέφαλος» των περισσοτέρων και εμφανίζονται κυρίως την περίοδο της άνοιξης. Όντας στα μισά της εποχής, οι ενοχλητικές αλλεργίες «χτυπούν» με τους παθόντες να βρίσκουν… παρηγοριά στα χαρτομάντηλα. Καταρροή και φαγούρα δεν… τιθασεύονται εύκολα, αλλά, σύμφωνα με το onmed. gr, όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση. Διαβάστε ακόμα Οι 11 πιο κοινές αλλεργίες Οι […]

Οι αλλεργίες είναι ο «πονοκέφαλος» των περισσοτέρων και εμφανίζονται κυρίως την περίοδο της άνοιξης.

Όντας στα μισά της εποχής, οι ενοχλητικές αλλεργίες «χτυπούν» με τους παθόντες να βρίσκουν… παρηγοριά στα χαρτομάντηλα.

Καταρροή και φαγούρα δεν… τιθασεύονται εύκολα, αλλά, σύμφωνα με το onmed. gr, όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση.

Διαβάστε ακόμα

Οι 11 πιο κοινές αλλεργίες

Οι συμβουλές των ειδικών είναι οι εξής:

Προβιοτικά: Τα «καλά» βακτήρια που βρίσκονται σε προϊόντα όπως το γιαούρτι και το κεφίρ συμβάλλουν στην καλύτερη «ρύθμιση» του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να μην αντιδρά πολύ έντονα στα αλλεργιογόνα.

Κομπρέσες: Ένα βρεγμένο πανί στο πρόσωπο όχι μόνο παρέχει μια καταπραϋντική αίσθηση δροσιάς αλλά παράλληλα βοηθά να απομακρυνθούν υπολείμματα αλλεργιογόνων (π.χ. γύρης) από την επιδερμίδα.

Συχνή αλλαγή ρούχων: Τα υφάσματα έχουν την τάση να συσσωρεύουν υπολείμματα, τα οποία μεταφέρονται σε διάφορους χώρους και επάνω στα έπιπλα μετά την επιστροφή στο σπίτι.

Ντους πριν τον ύπνο: Βοηθά να μη μεταφερθούν τα υπολείμματα στην κρεβατοκάμαρα και στο κρεβάτι, περιορίζοντας σημαντικά την έκθεση στα αλλεργιογόνα και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις