Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ακόμη και άδεια «ονομαστικής εορτής» ζητά η ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και άδεια «ονομαστικής εορτής» ζητά η ΕΡΤ

Απίστευτα είναι αυτά που ζητάει η ΕΡΤ. Στο Νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, που αναμένεται να ψηφιστεί, ζητείται ακόμη και αργία για την ονομαστική εορτή! Αναλυτικά: Το ωράριο των εργαζομένων μειώνεται σε 7,3 ώρες ημερησίως. Παράλληλα, προτείνεται η καθιέρωση αργίας την 26η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία. Η […]

Απίστευτα είναι αυτά που ζητάει η ΕΡΤ.

Στο Νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, που αναμένεται να ψηφιστεί, ζητείται ακόμη και αργία για την ονομαστική εορτή!

Αναλυτικά:

Το ωράριο των εργαζομένων μειώνεται σε 7,3 ώρες ημερησίως.

Παράλληλα, προτείνεται η καθιέρωση αργίας την 26η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία.

Η ΕΡΤ κατά της κυβέρνησης

Επίσης, καθιερώνεται και η 29η Απριλίου, ημέρα που ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως ημέρα μνήμης και εορτασμού.

Οι ημέρες της κανονικής άδειας των υπαλλήλων, από τις 26 για το Δημόσιο, αυξάνονται σε 30, ενώ την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής οι εργαζόμενοι δικαιούνται άδεια 4 ωρών!

Αν και ο νόμος προβλέπει μόνο ένα άτομο, πλέον 5 μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ δικαιούνται απαλλαγής από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γενικοί γραμματείς των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν πρόσθετες από 3 ως 5 ημέρες άδειας μηνιαίως.

«Μάζεψαν» άρον άρον το δελτίο στην ΕΡΤ (vid)

Το έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ συνδράμουν επίσης 3 υπάλληλοι που αποσπώνται στα γραφεία του σωματείου.

Οι συντονιστές και οι υπεύθυνοι έργου προβλέπεται να λάβουν και επίδομα υποδιευθυντή και τμηματάρχη αντίστοιχα, παρόλο που η συμμετοχή σε επιτροπές δεν αμείβεται.

Μιλώντας στα «Νέα», ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης σημειώνει ότι η αργία της 29ης Απριλίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δεν προτείνεται ως αργία, αλλά για ημέρα μνήμης και εορτασμού.

Γκάφα ολκής και πάλι στην ΕΡΤ – On air (vid)

Η αργία της Αγίας Παρασκευής προβλέπεται, λέει, από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Ως προς το ωράριο, υποστηρίζει ότι και παλιότερα οι ώρες εργασίες των υπαλλήλων ήταν 7,3 ώρες, απλά τώρα το διάλειμμα που προβλεπόταν μετατίθεται για το τέλος της βάρδιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις