Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Έτσι προσαρμόζονται ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι προσαρμόζονται ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές αξίες

Έτσι προσαρμόζονται ο ΕΝΦΙΑ και οι αντικειμενικές αξίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το news247. gr, το σενάριο που πρότεινε το ΥΠΟΙΚ και έγινε δεκτό από τους θεσμούς είναι η προσαρμογή τριετίας όπου υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις σε αντικειμενικές και ΕΝΦΙΑ. Οι εμπορικές τιμές που έδωσαν οι ιδιώτες εκτιμητές στα τέλη Μαρτίου είναι αυξημένες στο 60% των ζωνών της χώρας. […]

Έτσι προσαρμόζονται ο ΕΝΦΙΑ και οι αντικειμενικές αξίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το news247. gr, το σενάριο που πρότεινε το ΥΠΟΙΚ και έγινε δεκτό από τους θεσμούς είναι η προσαρμογή τριετίας όπου υπάρχουν μεγάλες αυξήσεις σε αντικειμενικές και ΕΝΦΙΑ.

Οι εμπορικές τιμές που έδωσαν οι ιδιώτες εκτιμητές στα τέλη Μαρτίου είναι αυξημένες στο 60% των ζωνών της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: Φορολογικές δηλώσεις 2018: Το «σενάριο» για παράταση

Από την πρώτη εκτίμηση, προκύπτουν μεγάλες αυξήσεις ή ακραίες αποκλίσεις για περίπου 2.000 τιμές ζώνης και για αυτό παραπέμπονται στη δευτεροβάθμια επιτροπή του ΥΠΟΙΚ που θα πρέπει να ολοκληρώσει το «ξεσκαρτάρισμα».

Μόλις βρει λύση, θα κάνει μια δοκιμαστική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για να εκτιμήσει πόσο αλλάζει το εισπρακτικό αποτέλεσμα του βασικού φόρου ακινήτων.

Αν η εκκαθάριση του φόρου έχει εικονικό αποτέλεσμα περισσότερο από 3,2 δις, τότε οι θεσμοί δεν θα αρνηθούν αλλαγές.

Διαβάστε ακόμα: «Κλείδωσε» η συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση

Έτσι, οι τιμές αυξάνονται λογικά χωρίς να συμπαρασύρουν και το ποσό του ΕΝΦΙΑ, αλλά μέσα στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα υπάρχουν έτοιμα τα τελικά σενάρια ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε συμφωνία με τους θεσμούς και να ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές .

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις