Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Έρευνα – σοκ για το άγχος και την κατάθλιψη
ΥΓΕΙΑ

Έρευνα – σοκ για το άγχος και την κατάθλιψη

Πρόσφατη έρευνα για το άγχος και την κατάθλιψη φανερώνει πως τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά επιδρούν αρνητικά στον οργανισμό έξι φορές περισσότερο. Τα ποσοστά του άγχους και της κατάθλιψης μεταξύ των μεταπτυχιακών (master) και των διδακτορικών φοιτητών (PhD) διεθνώς είναι τουλάχιστον έξι φορές μεγαλύτερα από ό,τι στο γενικό πληθυσμό. Διαβάστε ακόμα Σε ποιους μπορείς να δώσεις […]

Πρόσφατη έρευνα για το άγχος και την κατάθλιψη φανερώνει πως τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά επιδρούν αρνητικά στον οργανισμό έξι φορές περισσότερο.

Τα ποσοστά του άγχους και της κατάθλιψης μεταξύ των μεταπτυχιακών (master) και των διδακτορικών φοιτητών (PhD) διεθνώς είναι τουλάχιστον έξι φορές μεγαλύτερα από ό,τι στο γενικό πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμα

Σε ποιους μπορείς να δώσεις αίμα (pics)

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα, τέσσερις στους δέκα αισθάνονται μικρότερη ή μεγαλύτερη ψυχική πίεση. Έτσι, προκύπτει ότι το 41% αισθάνεται μέτριο ως σοβαρό άγχος, ενώ το 39% έχει συμπτώματα μέτριας ως σοβαρής κατάθλιψης, έναντι ποσοστού περίπου 6% στο γενικό πληθυσμό.

Οι συμμετέχοντες ήταν 2.279 φοιτητές από 234 πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα σε 26 χώρες. Μάλιστα, τα ποσοστά άγχους και κατάθλιψης είναι μεγαλύτερα στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες (43% και 41% αντίστοιχα έναντι 34% και 35%).

Οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές (το 55%) δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πετύχουν μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην εργασία τους (σπουδές) και στην προσωπική ζωή τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις